Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, are loc la Alba Iulia cea de-a XI-a ediție a Memorialului „Nicolae Linca” la box

Îndosariat în: Sport |

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11.30, în Sala de box „Nicolae Linca” din Alba Iulia se va desfăşura a XI-a ediţie a Memorialului „Nicolae Linca”, competiţie de box dedicată unicului campion olimpic din istoria boxului românesc.

Tradiţionala competiţie de box, una de suflet pentru antrenorul Nicu Paştiu, cel care menţine flacăra nestinsă, este practic la a 28-a ediţie, în condiţiile în care 17 ani a fost desfăşurată sub egida Trofeului „Nicolae Linca”.

Locaţie este amplasată pe strada „George Bariţiu” nr. 5 (în apropiere de Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia) şi vor participa aproximativ 50 de pugilişti reprezentând cluburile CS Unirea Alba Iulia, BC „Nicolae Linca” Alba Iulia, CSO Cugir, CSM Sibiu, CS Orăştie şi Argirom Cîmpia Turzii, organizatorii fiind DJST Alba, în colaborare cu CS Unirea Alba Iulia.

Săptămâna viitoare, în 28 noiembrie se vor împlini 61 de ani de la cucerirea medaliei de aur la JO din 1956, la Melbourne,de către conjudeţeanul nostru. Decedat în 27 iunie 2008, la Feisa (judeţul Alba), Nicolae Linca s-a născut în ianuarie 1929 la Cergău Mare şi s-a remarcat în Australia, acum 61 de ani prin câştigarea finalei cu irlandezul Frederick Tiedt, deşi a a boxat în ultimul an cu o luxaţie la un deget al mâinii drepte.

Competitorii se vor întrece la diverse categorii de greutate, juniori, tineret şi seniori, urmând să fie recompensaţi cu diplome şi medalii.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.