Sâmbătă: Gallery Sale – un târg unde toate produsele vor fi donate

Îndosariat în: Actualitate |

gallery-saleAcțiunea se va desfășura în cadrul proiectului „Viziunea Nevăzătorilor” și va fi organizată pentru a colecta fonduri necesare pentru construcția unei camere senzoriale.

Târgul se va desfășura sâmbătă, 11 octombrie 2014, între orele 10:00 – 18:00. Gazda evenimentului va fi o cafenea -galerie situată lângă Biblioteca Batthyaneum. Prețurile vor fi modice,începând de la 1 leu, iar oferta este foarte foarte variată. Organizatorii au văzut pentru prima dată un eveniment similar în SUA și sunt convinși că el poate fi un succes și pentru Alba Iulia. Construcția unei camere senzoriale este primul proiect al „Căsuței cu zâmbete”. Este un proiect ambițios, pentru investiția pe care o presupune (10.000 Euro), dar și din cauza notorietății scăzute a ONG-ului. Încăperea îi va ajuta pe cei 9 copii ai centrului să își dezvolte abilitățile necesare unei vieți normale.Pentru a preveni abandonul copiilor cu nevoi speciale, centrul „Proiectul Viziunea Nevăzătorilor” îngrijeşte gratuit copii cu dizabilităţi multiple: nevăzători, parţial nevăzători,autism, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Camera senzorială este o bibliotecă a simţurilor şi va include efecte de lumini,elemente pentru stimularea tactilă, stimuli aromatici, efecte sonore și obiecte care îi ajută pecopii să își mențină echilibrul, prezentate într-un cadru perceput ca sigur de copil. Astfel, se pot îmbunătăți atenția și conștiența, se poate reduce hiperactivitatea. Ei se vor putea integra mai ușor în societate. Pentru un copil ce suferă de autism sau ADHD, primii ani din viață sunt singura lui șansă de a se dezvolta ca o persoană normală.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.