Sâmbătă în Alba Iulia, “Ora Pământului” va întrerupe iluminatul public timp de o oră, între 20.30 şi 21.30

Îndosariat în: Actualitate |

Evenimentul mondial, Earth Hour – “Ora Pâmântului”, ce are ca scop lupta împotriva încălzirii globale, va fi marcat sâmbătă şi la Alba Iulia.

Tineretul Democrat Liberal din Alba vă invită sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 20.30, în Parcul Unirii din Alba Iulia, pentru a lua parte, în semn de solidaritate, la “strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală”. Aici, organizatorii vor  lansa, odată cu lăsarea serii şi stingerea luminilor, un val de lampioane zburătoare, într-un spectacol inedit.

Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 128 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

La fel ca în toată lumea, şi în Alba Iulia iluminatul public va fi întrerupt timp de o oră, între 20.30 şi  21.30.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.