Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Administrație

Șapte străzi din Alba Iulia vor fi încadrate în intravilan și vor primi o denumire

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

primaria-alba-iulia-2015Șapte străzi din municipiul Alba Iulia vor primi o denumire și vor fi încadrate într-o zonă de intravilan printr-un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut și votat de consilierii locali în ședința de luni, 28 noiembrie 2016.

Astfel, pe harta municipiului vor fi trecute oficial:

– str. Posada – stradă privată, din str. Uranus, în str. Zenit
– str. Elena Văcărescu – stradă privată din str. Costache Negruzzi
– str. Iliada – stradă publică din str. Tinereții până în str. Mitologiei, pe traseul drumului de exploatare 1460
– str. Calea Viilor – stradă publică din str. Țelina Viilor, până în str. Carul Mare
– str. Țelina Viilor – stradă publică din str. Cordovanilor
– str. Albatros – stradă publică din str. Azur, în str. Zenit, pe traseul drumului de exploatare 1047
– str. Ceramicii – stradă privată din str. Refractara, înfundată

De asemenea, conform proiectului, străzile Posada, Elena Văcărescu, Iliada, Calea Viilor, Țelina Viilor, Albatros și Ceramicii se vor încadra în Zona C intravilan.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Primăria Alba Iulia ar putea primi sprijin financiar de la statul elvețian, în cadrul proiectului „Energy Efficiency”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa a transmis că în cursul zilei de miercuri, 27 martie 2024, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, Reprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

„În această după amiază, la Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, Reprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.

Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT.

Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a transmis primarul Municipiului Alba Iulia, gabriel Pleșa.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Pasaj subteran în zona stadion din Alba Iulia. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Se va construi un pasaj subteran în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

Cel mai grav dintre punctele de gâtuire a traficului din Alba Iulia, intersecția dintre Calea Moților, Bulevardul Revoluției 1989 și Bulevardul Republicii, în zona Stadion, și-a găsit rezolvarea.

Dacă în urmă cu doi ani, când primarul Gabriel Pleșa anunța ca posibilă soluție construirea unui pasaj subteran, informația era primită cu destulă neîncredere, astăzi situația s-a schimbat radical: Primăria Municipiului Alba Iulia are asigurată finanțarea pentru acest obiectiv.

Este vorba despre 7.307.000 de euro, prin Programul Operațional Regiunea Centru, Operațiunea 5 – „O regiune acesibilă”, bani siguri în cadrul unui apel necompetitiv. Așa că demersurile pentru construcția pasajului se derulează cu motoarele turate, ca să folosesc un termen apropiat utilizatorilor automobiliști!

Citește și: Soluția propusă pentru descongestionarea traficului dinspre cartierul Micești: Pasaj subteran pe sub Bulevardul Revoluției

În data de 11 martie 2024 a fost emis certificatul de urbanism pentru acest obiectiv și se lucrează la realizarea documentațiilor necesare pentru lansarea achiziției serviciilor de proiectare pentru „Studiu de fezabilitate pentru obiectiv mixt, documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construcție și organizarea execuției, proiect tehnic, caiete de sarcini și detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului.”

De asemenea, se caută soluții împreună cu APA CTTA, pentru ca prin investiția propusă să nu fie afectate lucrările realizate în prezent pe Lotul 2 de mobilitate urbană, în ceea ce privește devierea rețelei de canalizare din zona intersecției străzii Calea Moților cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Revoluției 1918.

Pasajul va avea două benzi de circulație, una pe sens, la axul drumului, pe direcția Alba Iulia – Micești, cu o lățime de 3,5 m fiecare și două trotuare de serviciu late de 1 m fiecare și, evident, va fi iluminat. va fi realizat din beton armat și va respecta toate măsurile de siguranță a traficului, inclusiv în cea ce privește racordurile cu străzile adiacente.

De asemenea, va fi echipat cu toate utilitățile tehnico-edilitare și canalizațiile tehnice aferente, iar rețelele de utilități identificate în amplasamentul pasajului vor fi relocate în subteran.

Proiectul va include și construirea de piste de biciclete care să asigure legătura între intersecția străzii Detunata cu Calea Moților și intersecția străzii Calea Moților cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Revoluției 1989.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Parcarea supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia va costa Consiliul Județean Alba peste 35 milioane lei

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În ședința din luna martie 2024, consilierii județeni vor avea de aprobat Studiului de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți și a Devizului General la obiectivul de investiții „Parcare supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Proiectul de act administrativ inițiat vizează aprobarea Studiului de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți și a Devizului General la obiectivul de investiții „Parcare supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, în vederea trecerii la faza următoare de implementare a investiției.

Terenul pe care urmează să se realizeze investiția este situat administrativ în intravilanul municipiului Alba Iulia, B-dul Transilvaniei, FN, județul Alba, are o suprafață de 2.349 mp și este în domeniul public al județului Alba.

Valoarea totală a investiţiei este de 35.155.132,08 lei, din care valoarea C+M este 30.413.528,69 lei, cu TVA inclus.

Principalele caracteristici tehnice ale investiției:

– suprafață teren – 2.349 mp
– suprafaţă construită: 1.324 mp
– suprafața construită desfășurată: 4.801 mp
– regim înălțime: S+P+2E
– înălțime maximă: 12,50 m de la cota terenului sistematizat
– categoria de importanță = ”C” (construcții de importanță normală), conf. HG 766/1997.
– POT propus: 57 %
– CUT propus: 2

Durata de realizare a investiției este de 34 luni.

Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile/fonduri guvernamentale/buget local.

Nevoia eliberării părții carosabile a străzilor de vehicule staționate se poate rezolva prin realizarea unor parcări colective de medie/mare capacitate, în soluție multietajată. Crearea unei infrastructuri rutiere sigure este una din condițiile fundamentale ale siguranței rutiere. Este demonstrat faptul că investițiile în siguranța infrastructurii aduc rezultate rapide în reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere.

În România se manifestă plenar nevoia stringentă a asigurării fondurilor pentru intreținerea, repararea, modernizarea și construcția unei infrastructuri sigure, atât la nivel național cât și local, dar și identificarea de noi surse de finanțare, care să asigure componenta locală a costurilor pentru realizarea acestor obiective.

Construirea parcării supraetajate va avea efect, direct sau indirect, asupra calității vieții pentru rezidenți, pentru personalul medical și pentru aparținătorii beneficiarilor de servicii medicale, prin asigurarea unui spațiu conform pentru gararea autoturismelor și asupra calității mediului prin reducerea poluării.

Clădirea parcării supraetajate propusă a se realiza are un regim de înălțime S+P+2E, cu o înălțime maximă de 12,50 m față de cota terenului sistematizat.

Structura de rezistență a clădirii este alcătuită din: fundații de tip radier din beton armat, stâlpi și diafragme din beton armat, planșee tip dală și grinzi din beton armat perimetrale.

Planșeul peste ultimul nivel va avea rol de acoperiș terasă circulabilă.

La ultimul nivel se vor realiza mai multe zone cu terasă înierbată și o copertină metalică pe care se vor monta panouri fotovoltaice.

Prin parcarea supraetajată se vor crea 100 de locuri de parcare, repartizate pe niveluri astfel: 32 locuri la subsol, 19 locuri la parter, 19 locuri la etaj 1, 19 locuri la etaj 2 și 11 locuri pe terasa circulabilă.

Clădirea parcării va fi dotată cu următoarele tipuri de instalații:

– instalații sanitare interioare și exterioare
– instalații de limitare și stingere incendiu cu hidranți interiori și exteriori
– instalații electrice: alimentarea clădirii cu energie electrică, instalații de iluminat și prize, instalații de curenți slabi, instalație de degivrare terasă și protecție coloane de scurgere ape meteorice, sistem parcking cu ghidare PGS și 5 stații electrice integrate.
– instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Scopul realizării acestei investiții este ca pe termen scurt și mediu să contribuie la îndeplinirea următoarelor obiective:

– dezvoltarea durabilă a localității
– îmbunătățirea accesibilității pe teritoriu
– creșterea nivelului de siguranță a traficului auto și pietonal
– asigurarea de noi locuri de parcare pentru rezidenți, pentru personalul medical și pentru aparținătorii beneficiarilor de servicii medicale.

Parcările supraetajate reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru gestionarea spațiului urban și a cererii tot mai mari de locuri de parcare. Aceste structuri oferă o alternativă eficientă la parcările tradiționale la sol, contribuind la maximizarea utilizării terenului disponibil și la reducerea congestiei traficului.

Prin beneficiile lor extinse în domeniile eficienței spațiului, sustenabilității și inovării tehnologice, aceste structuri contribuie la creșterea calității vieții în orașe și la dezvoltarea durabilă a comunităților.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia