Şase avioane de vânătoare CF-18 Hornet au ajuns azi la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii

Îndosariat în: Actualitate |

F18-BA71-Campia-TurziiȘase aeronave de vânătoare CF 18 Hornet aparținând Forțelor Regale Aeriene ale Canadei, au ajuns în cursul acestei seri la Baza Aeriană 71, de la Câmpia Turzii, alaturi de 230 de militari și personal tehnic de întreținere.

Piloții canadieni se vor antrena împreunムcu militarii români în următoarele luni, la baza din Câmpia Turzii, în cadrul unui program al NATO de întărire a securității aliaților din Europa Centrală și de Est. Cele șase avioane au plecat către România înainte de 1 mai, însă au făcut o escală de câteva zile în Germania.

În perioada 10-17 aprilie, tot la Câmpia Turzii, s-a desfășurat un exercițiu comun româno-american, iar la finalul acestuia, premierul Victor Ponta a urcat într-un avion de luptă F16, alături de un pilot american și a efectuat un zbor de o jumătate de oră. România va cumpăra peste un an 12 aeronave de luptă F16 pentru a înlocui actualele aeronave MIG21 Lancer a căror resursă de zbor este pe cale de a se epuiza.

sursa foto: stiridecluj.ro

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.