Șase mașini noi au intrat de astăzi în dotarea IPJ Alba

Îndosariat în: Actualitate |

proiect-ipj_cj-alba_dotare-autospecialeColaborare foarte bună între Inspectoratul Județean de Poliție Alba și Consiliul Județean, în cadrul Proiectului Creşterea Mobilităţii Patrulelor de Intervenţie şi a Operativităţii în Investigarea Locului Faptei.

Poliţiştii din Alba vor fi începând de astăzi mai dotați și mai eficienţi, graţie celor şase noi maşini care se află de acum la dispoziția lor. Două Dacia Duster şi patru Dacia Logan nou-nouţe îi vor ajuta pe oamenii legii să intervină mai prompt la solicitările cetăţenilor. Maşinile au fost cumpărate de Consiliul Judeţean Alba şi date în folosinţă Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba în cadrul unui parteneriat încheiat între cele două instituţii. Cele şase maşini vor deservi departamentele care ţin de ordinea şi siguranţa publică din cadrul IPJ Alba. Bugetul alocat acestor achiziţii este de 334.032 lei.

La festivitatea de primire/predare a autospecialelor au participat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, domnii Florin Roman şi Alin Cucui, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, domnul Ioan Marincaş, precum şi şefii de servicii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Proiectul Creşterea Mobilităţii Patrulelor de Intervenţie şi a Operativităţii în investigarea locului faptei a fost iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în cursul lunii ianuarie 2014, cu sprijinul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică Alba, iar Consiliul Judeţean Alba, prin Hotărârea nr. 10 din 30 ianuarie 2014, a aprobat implementarea acestuia şi a efectuat demersurile necesare pentru finanţare.

Contractul de comodat pentru darea în folosinţă a celor şase vehicule pe o perioadă de 10 ani a fost semnat ieri, la sediul IPJ Alba, de comandantul Inspectoratului, chestorul principal Nicolae Căbulea şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Cei doi au ţinut să sublinieze colaborarea foarte bună care există între cele două instituţii şi şi-au exprimat speranţa ca modelul să fie preluat şi în teritoriu, la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţ. În intervenţia avută, domnul Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi-a exprimat mulţumirea pentru reuşita acestui parteneriat şi a subliniat buna colaborare dintre cele două instituţii. Domnia sa a asigurat de întreg sprijinul Consiliului Judeţean, pentru realizarea şi pe viitor, a altor proiecte, a căror beneficieri vor fi cetăţenii.

 Domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a mulţumit partenerilor pentru sprijinul acordat şi şi-a exprimat convingerea că, cele 6 autospeciale primite, vor creşte eficienţa intervenţiei poliţiştilor la solicitările cetățenilor, asigurând totodată comunitatea că siguranţa membrilor ei este prioritate pentru poliţiştii din judeţul Alba.

În parcul auto al IPJ Alba se găsesc 173 de maşini, cele şase primite ieri fiind cele mai noi din dotarea poliţiştilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.