Schimb cultural şi culinar în cadrul celei de-a IV-a ediții a „Alba Culinaria” între studenţii Erasmus şi elevii din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Alba-Culinaria-la-a-4-a-editie-2014Un eveniment culinar și cultural de excepţie dedicat elevilor şi studenţilor Erasmus a avut loc astăzi, în sala de protocol a Centrului de Conferinţe „Gaudeamus”, de la Schit.

„Alba Culinaria” a ajuns la a 4-a ediţie, fiind organizat de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Colegiul Economic şi Colegiul Tehnic Apulum, elevi ai căror licee au pregătit câte o masă extraordinară.

Dar haideţi să vedem cu ce „bucate” au încercat să ne impresioneze studenţii şi elevii. Primii sosiţi au fost elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” care au pregătit cele mai multe meniuri, fiind împărţiţi în patru grupe. A fost vorba despre o delicioasă porţie de iahnie de fasole cu cârnăciori, mămăligă cu ciulama de pui, tochitură de vită cu cabanos şi ou ochi şi tradiţionalele sarmale româneşti. Studenţii din Macedonia au pregătit o porţie de ardei umpluţi cu carne şi legume (morcovi şi ceapă). Polonezii au venit cu „sarmalele” noastre, varză, ciuperci şi carne tradiţională, mâncare care se prepară cu ocazia sărbătorilor. Turcii au adus ciorbă de linte, cartofi şi salată orientală, iar elevii Colegiului Tehnic Apulum au impresionat cu plăcinte cu varză şi brânză, respectiv cozonac cu nucă şi rahat.

Evenimentul îşi propune promovarea tradițiilor culinare specifice țărilor din care provin studenții internaționali ai Universității albaiuliene, respectiv  ale României prin prezentarea pentru degustare a unor specialități culinare definitorii.

Evenimentul nu a avut ca şi scop declararea unor câştigători ci mai degrabă un schimb culinar de experienţă. Manifestarea a luat sfârşit printr-un concurs de fotografie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.