Schimb de experienţă educaţională la Praga pentru un grup de elevi si profesori de la Colegiul Național HCC din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

schimb-de-exp-hcc-oct-2015Un grup format din 45 de elevi şi  5 profesori de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat între 12 și 19 octombrie 2015 la un schimb cultural internaţional la Praga la cel mai reprezentativ liceu din capitala Cehiei,  Gimnaziul Jan Neruda.

În 15 octombrie 2015, Ambasada României a găzduit vizita unui grup de elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, aflaţi la Praga într-un program european de schimb de experienţă pe linie educațională. În cadrul acestui program, cu sprijinul ambasadei, elevii români s-au întâlnit cu elevi ai Gimnaziului Jan Neruda, dialogul vizând prezentarea reciprocă de informaţii cu privire la specificul sistemelor de educaţie şi la identificarea posibilităţilor de cooperare între instituţiile de învăţământul din cele două ţări.

Cu ocazia vizitei la ambasadă, elevilor le-au fost prezentate istoria Palatului Morzin, sediul misiunii diplomatice a României, precum și elementele definitorii ale activității diplomatice și ale relațiilor româno-cehe.

Vizita a avut loc pe fondul disponibilității constante a ambasadei de a dialoga cu elevii și studenții romîni care doresc să cunoască trăsăturile activității diplomatice și experiența misiunii în promovarea cooperării dintre România și Republica Cehă.

Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia colaborează cu licee din Austria, Germania, Belgia, Elveţia şi Cehia.

Schimbul cultural a fost organizat de directorul adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Sorin Schiau şi  Domnul Nicolae BLÎNDU Consilier  din cadrul Ambasadei României la Praga.

Schimbul a fost posibil datorită sprijinului următoarelor firme: Alpin 57 Lux., Kronospan S.A.  ,S.C. InfoGrup S.R.L., S.C. Marcons S.R.L., S.C. Mavati Construct SRL, S.C. MERCUR TRANSIT S.R.L., S.C. METAL STAR SRL, S.C. SUPREMIA GRUP S.R.L., S.C. TIMISANA-LANDS COMPANY S.R.L,

Mulţumiri doresc să aducă şi Primăriei Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba pentru materialele de promovare a oraşului şi a judeţului puse la dispoziţie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.