Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia are statut de Centru de Pregătire Cambridge

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

scoala-mihai-eminescu-alba-iuliaÎncepând din acast an, prestigioasele examene Cambridge se pot susţine și la Alba Iulia, în cadrul  Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, aceasta dobândind statutul de Centru de Pregătire Cambridge. Pentru a veni în sprijinul tinerilor interesaţi, sâmbătă  a fost organizată o sesiune de prestări gratuite.

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt cele mai răspândite teste de limba engleză din lume, fiind recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English se concretizeaza cu un certificat recunoscut internațional, ce demonstrează nivelul de cunoastere a limbii engleze, in conformitate cu Cadrul European Comun de Referinta pentru limbile straine dezvoltat de Consiliul Europei.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc să susţină examenele Cambridge, Scoala Gimnazială „Mihai Eminescu” în colaborare cu Eurolingva Examinations Centre a organizat sâmbătă, 25 Octombrie, o sesiune de pretestări gratuite.

Aceste pretestări le oferă elevilor posibilitatea de a-şi verifica abilităţile şi cunoştinţele de limbă engleză în condiţii reale de examen şi îi familiarizează cu atmosfera, rigoarea şi pretenţiile testului. Subiectele şi foile tipizate sunt venite direct de la Cambridge, urmând ca după pretestare lucrările să fie trimise universităţii britanice, unde vor fi evaluate şi notate.

La pretestări au participat aproximativ 30 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu, aceştia fiind plăcut impresionaţi de modul de desfăşurare a unui astfel de examen, majoritatea afirmându-şi intenţia de a suţine unul din examenele Cambridge în semestrul al II-lea al anului şcolar 2014 – 2015.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.