Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia împlinește 90 de ani de existență

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

SAMSUNG DIGITAL CAMERAȘcoala Gimnazială ”Vasile Goldiș”, din Alba Iulia, una dintre cele mai importante unități școlare din județul nostru, continuatoare a Școlii Primare nr. 2, împlinește 90 de ani de existență.

Prestigiul școlii este dat de rezultatele foarte bune obținute an de an de elevi la învățătură, concursuri și olimpiade școlare, dar mai ales la admiterea în învățământul liceal. Pentru a marca acest jubileu, colectivul de cadre didactice și elevi condus de directorul Teofil Florea a pregătit pentru această săptămână un amplu program de manifestări reunite sub genericul ”Zilele Școlii”. Astfel, vor avea loc diferite simpozioane, expoziţii, recitaluri de poezie şi cântece, programe artistice, întreceri sportive, vizite de documentare, lecții deschise și obiceiuri și tradiții. Purtătorul de cuvânt al școlii, Laura Lupșan, reamintește că în urma reformei învăţământului din 1948, Școala Primară nr. 1 a devenit Scoala Generală nr. 1, cu care au fuzionat ulterior Şcoala Elementară Germană nr. 6, Şcoala Primară nr. 3 şi Şcoala Elementară nr. 7, cu predare în limba maghiară. Pornind de la secția de muzică înființată șa Școala Generală nr 1 în anul 1971, în anul 1990 a luat fiinţă Liceul de Muzică şi Arte Plastice. La cererea Şcolii Generale nr. 1, la împlinirea a 70 de ani de existenţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat ca această unitate școlară să poarte numele lui Vasile Goldiș, unul dintre făuritorii Marii Uniri de la Alba Iulia.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.