Scottish Pipes Band a deschis cea de-a III-a ediție a Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Dilema-Veche-2014_defilare-Scottish-Pipes-BandShow-ul care a deschis cea de-a III-a ediție a Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră. Defilarea cimpoierilor scoțieni, respectiv a trupei Scottish Pipes Band, programată pentru orele 17.30, s-a lăsat așteptată de cei circa 200 de turiști și localnici mai mult decât tradiționalul “sfert de oră academic”.

Așteptarea se pare totuși că a meritat, dacă e să ne luăm după entuziasmul copiilor și a unei bune părți a spectatorilor.

Festivalul a continuat apoi cu prelegerea lui Mircea Cărtărescu, care a răspuns și dilemelor câtorva dintre spectatori, veniți în număr mare la Traseul celor Trei Fortificații. Conferința, susținută de invitatul special al acestei ediții a evenimetului, a început la ora stabilită și a fost momentul special ce a marcat practic debutul festivalului Dilema Veche.

Trupa a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier al Queen’s Own Cameron Highlanders. Din acest motiv ei poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor vast cuprinde muzică scoţiană, inclusiv slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey şi învârtite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricărei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo. Trupa a avut concerte în Franţa, Spania, Serbia, Japonia şi Italia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.