Seară de jazz autentică oferită albaiulienilor de Sebastian Spanache Trio în prefața Alba Jazz Festival

Îndosariat în: Actualitate |

sebastian-spanache-trio-in-concert-la-alba-iuliaÎn aceasta seară, cu două săptămâni înainte de startul Festivalului Alba Jazz a avut loc un concert susținut de trupa timișoreană Sebastian Spanache Trio care a prefaţat evenimentul mai sus amintit. Zeci de albaiulieni au avut parte de o seară de jazz specială. Csaba Santa la bass, Sebastian Spanache la pian şi Radu Pieloiu la tobe i-a dus pe albaiulieni într-o „călătorie” spre viitorul muzical al genului jazz.

Palatul Apor a fost neîncăpător, marţi seara, la concertul – prefaţă al Festivalului Internațional „Alba Jazz”. Zeci de albaiulieni s-au adunat pentru a asista la o seară specială oferită de Sebastian Spanache Trio din Timişoara. Cu multă improvizaţie, la care s-a adăugat şi pasiunea, Trio-ul Sebastian Spanache a încântat publicul cu cele mai noi piese de pe albumul “A Pasha’s Abstinence” dar şi altele. Audienţa a fost ” vrăjită” de-a dreptul de concertul acestora, iar la final  i-au răsplătit cu aplauze îndelungate, până au revenit pe scenă cu o ultimă prestaţie.

Trupa Sebastian Spanache Trio a fost înfiinţată în 2011 şi performează în formula de membri Spanache / Sánta / Pieloiu încă din martie 2012. Fiecare dintre cei trei muzicieni sunt lideri ai noii generaţii de jazzmani şi, putem spune, ai noii generaţii de muzicieni români, formând un grup de jazz bazat pe improvizaţie, experiment şi tradiţie. Evenimentul din această seară, denumit, pe scurt, „JazzDay” a reprezentat atât prefaţa festivalului care va începe la Alba Iulia peste circa două săptămâni (în perioada 16-18 mai), cât și marcarea Zilei Internaţionale a Jazz-ului.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Alba Jazz va reuni în Cetatea istorică a oraşului nume mari din lumea jazz-ului. Mircea Tiberian, Carsten Dahl, Jazzapella, Ozana Barabancea, Stan Zamfirescu și Orchestra de Cameră a județului Alba, sunt doar câţiva dintre artiştii ce vor fi prezenţi la Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.