Simulările la Evaluarea Naţională 2014, la limba română încep astăzi, 18 februarie | albaiuliainfo.ro

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Simulările la Evaluarea Naţională 2014 încep astăzi, 18 februarie cu proba la limba şi literatura română | albaiuliainfo.ro

elevi-alba-premiati-olimpiada-nationala-limba-romanaElevii trebuie să fie prezenţi în sălile de examen până la ora 8.30, iar la ora 9.00 va începe examinarea. Examenul va dura două ore şi elevii nu pot păsări sala, înainte de ora 10.30.

La limba română, elevii nu vor fi testaţi cu privire la alegorie, vor fi exceptate de asemenea complementul direct si propoziţia subordonata completivă directa, precum şi alte conţinuturi care încă nu le-au fost predate.

Examenul la matematică va fi miercuri, 19 februarie, şi, ca şi la limba română vor  fi capitole care nu vor intra în materia simulată, printre care operaţii cu rapoarte şi funcţii. Conform calendarului publicat de MEN, joi, 20 februarie are loc proba la limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera va fi la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare Evaluarea Naţională 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.