Slujba din Duminica Pogorarii Duhului Sfant ținută la Catedrala Ortodoxă a atras sute de credincioși din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

duminica-rusaliilor-2014Sute de credincioși albaiulieni au luat parte, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, la slujba din Duminica Pogorarii Duhului Sfant (Rusaliile), sărbătorită la 50 de zile după sfintele Paști.

Potrivit scrierilor din Noul Testament acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești, la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret, de aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime.

În Vechiul Testament, Rusaliile sunt, la început, o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor, în care se oferă pârgă din roadele pământului, numită și ”Sărbătoarea săptămânilor”.

”Domnul Iisus Hristos își împlinește și această promisiune făcută la înălțare, că îl va trimite pe Duhul Sfânt de la Tatăl, peste sfinții săi ucenici și apostoli. Din punct de vedere istoric, sărbătoarea aceasta este legată de ceea ce s-a întâmplat în ziua aceea a Rusaliilor, a Cinzecimii la Ierusalim. Era o zi cu o semnificație deosebită și pentru evrei, dar și pentru păgâni”, a spus preotul la începutul predicii, la Catedrala din Alba Iulia.

Acesta a arătat că harul Sfântului Duh este calea spre mântuire, care vine în dar și ne ajută să ne înnoim zi de zi, ceas de ceas. ”Dacă tragem concluzia că suntem cu ceva mai sus decât anii trecuți să nu uitam sa mulțumim Tatălui și Fiului că a fost alături de noi și ne-a înălțat. Hristos lucrează prin Duhul Sfânt în sufletele noastre. Poate ne întrebăm de ce Dumnezeu lucrează prin Duhul Sfânt. Mai întâi pentru că aceasta e lucrarea Sfintei Treimi. Aceasta e ceea ce putem înțelege din Taina Dumnezeirii. Atunci când Dumnezeu dăruiește unui om un dar, darul este pentru el și pentru persoanele din jur”, a fost mesajul părintelui la predica de după Sfânta Liturghie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.