Sorin Grindeanu a fost desemnat oficial premier al României

Îndosariat în: Politică |

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în această dimineață, decretul de desemnare în funcția de premier al României, a lui Sorin Grindeanu. Social-democratul are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul.

Președintele Klaus Iohannis a decis să nu facă un anunț public în ceea ce privește desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier. El a semnat decretul vineri dimineață, fără să iasă cu o declarație televizată. Iohannis și Grindeanu s-au întâlnit joi, 29 decembrie, și au discutat timp de 30 de minute. Vineri, 30 decembrie, președintele României a pus capăt speculațiilor, luând decizia de a-i încredința social-democratului Sorin Grindeanu sarcina de a forma noul guvern. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, arată Administrația Prezidențială. Conform legii, premierul desemnat are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma noul cabinet. Sorin Grindeanu, 43 de ani, este președintele PSD Timiș și deținea, din vară, funcția de șef al consiliului județean. El este a doua propunere a coaliției PSD – ALDE. Prima alegere a lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, a fost respinsă de Iohannis.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro