Spectacol de dansuri, teatru, jonglerii cu foc și demonstraţii de luptă, în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului „Zilele Medievale ale Bălgradului”, de la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

În acest sfârșit de săptămână, la Alba Iulia se desfășoară cea de-a doua ediție a Festivalului de Artă Medievală „Zilele Medievale ale Bălgradului”. Evenimentul a debutat sâmbătă, la ora 18.00, cu spectacolul ”La Hanul de la Răscruce”, pe aleea Muzeului Unirii și a strâns peste 30 de spectatori „însetați” de cultură, care, în ciuda căldurii sufocante, au dorit să ia parte la festival.

”Spectacolul La Hanul de la Răscruce este un spectacol original, lucrat pe parcursul acestor zile şi în care prin scene de teatru, dans, poezie, muzică şi duel se vor depăna treptat episoadele şi întâmplările petrecute într-un han medieval, aflat, ca şi Alba Iulia, la răscruce de drumuri, de timpuri, de vieţi”, spun organizatorii.

Pe parcursul zile, cei care s-au aflat în Cetate au putu lua parte la atelierul medieval ”Curtea Comedianților” amenajat în Cetate. Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene.

”Timp de două zile vă invităm să reînviem prin artă Bălgradul – cetatea noastră medievală! Vom reauzi paşii grei ai cavalerilor pe care-i vom vedea îmbrăcând armuri strălucitoare şi încrucişând spade lungi şi grele în demonstraţii de mânuire a armelor! Va răsuna muzica truverilor şi trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii!  Ne vom înveseli cu farse şi spectacole de stradă ale actorilor ambulanţi! Vom asista la jonglerii cu foc şi admira măiestria meşteşugarilor târgoveţi”, transmit organizatorii.

Duminică, 06 august, va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de spectacole de teatru pentru cei mici, farse, teatru, jonglerii cu foc şi muzică medievală.
Programul zilei de Duminică, 06.08.2016

10.30 – Curtea Comedianţilor pentru copii – ateliere deschise şi demonstrative pentru copii; spectacole scurte pentru copii.

11.30 – Teatru de Păpuşi – Compania Peter Pann, Câmpina

17:00 – Arta mânuirii armelor medievale (grupul de reconstituire istorică Terra Ultrasilvana, Braşov)

18.30 – Farse medievale (Compania de Artă Studio 24, Bucureşti)

19.30 – Aventurile Căpitanului Spaventa  (Skepsis, Alba Iulia)

20.30 – Concert muzică medievală (Truverii, Bucureşti)

21:30 – Jonglerii cu foc (Sirius, Bistriţa)

Grupuri participante la festival: Truverii (C.C.S. Bucureşti), Studio 24 (C.C.S. Bucureşti), Medieval Art (Bucureşti), Ludic (C.C.S. Iaşi), Sirius (Bistriţa), Terra Ultrasilvana (Braşov), Peter Pann (Câmpina), Skepsis (Alba Iulia).

Având la bază o constantă şi strânsă colaborare artistică de-a lungul anilor, compania de teatru Skepsis (Alba Iulia) şi grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii (Bucureşti) au organizat prima ediţie a evenimentului – care s-a bucurat de o caldă primire din partea publicului de toate vârstele, atrâgând numeroşi concetăţeni şi turişti.

În acest an, Grupul Skepsis organizează cea de-a doua ediţie pe baza unui proiect care are ca scop promovarea imaginii Municipiului Alba Iulia ca punct de reper pe harta naţională şi europeană a oraşelor-cetăţi care oferă un festival medieval în agenda de evenimente propuse concetăţenilor şi turiştilor.

Zilele Medievale ale Bălgradului este un eveniment organizat pe baza unui proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale – Primăria Municipiului Alba Iulia; Consiliul Judeţean Alba; Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro