Spectacol oferit aseară pe Aleea Scriitorilor din fața Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia de scoţienii de la “Reading”

Îndosariat în: Actualitate |

spectacol-stradal-cu-cimpoieri-scotieni-la-alba-iuliaPrin spectacolul oferit aseară în fața Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia trupa “Reading” a făcut efectiv să vibreze Aleea Scriitorilor sub sunetul cimpoaielor tradiționale scoțiene. Trupa scoțiană se află la Alba Iulia ca invitată a Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti”.

Cimpoaiele acestora, muzică tradiţională scoţiană şi marşurile au impresionat publicul albaiulian, prezent cu zecile în faţa casei de cultură, iar celebrele costume în carouri, specifice Cameron of Erracht, au fost îndelung admirate de către aceştia.

Trupa cimpoierilor scoţieni “Reading” a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier al Queen’s Own Cameron Highlanders. Din acest motiv poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor vast cuprinde muzică scoţiană, inclusiv slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey şi învârtite care pot fi prelucrate pentru a se potrivi oricărei ocazii, inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo.

 “Am cântat într-o mulţime de ţări, de la Franţa la Japonia. Anul trecut, am fost selectaţi să cântăm în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Londra, dar de asemenea cântăm în cadrul multor evenimente caritabile. Niciunul dintre membri nu este remunerat şi toţi banii strânşi în spectacolele noastre sunt folosiţi pentru a cumpăra superbele uniforme pe care le purtăm”, au declarat aceştia.

De la înfiinţare trupa a încântat publicul într-o varietate largă de evenimente, iar acum are 26 de suflători şi 14 toboşari.

Cei care nu au reuşit să ajungă la spectacolul lor au ocazia să-i asculte şi să-i admire duminică, 6 octombrie, de la ora 19.30, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.