Spitalul Judeţean Alba acreditat de Ministerul Sănătății pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule

Îndosariat în: Actualitate |

spital-judetean-albaSpitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a primit acreditare pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani. Anterior emiterii acestui Ordin al Ministerului Sănătăţii o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul spitalului din Alba Iulia.

De mai mulți ani Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este înscris în Programul Național de Transplant deoarece dispune de dotarea, capacitatea şi condiţiile necesare pentru efectuarea  operaţiunii de prelevare de organe. Activitatea bună a echipei de la Alba Iulia a fost confirmată și prin recenta acreditare a acestei activități de către o comisie formată din directorul Agenției Naționale pentru Transplant, un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Alba și un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, conform reprezentanţilor instituţiei spitaliceşti.

„Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donări de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe”, a explicat medicul Sidonia Nicola, key donation person, în echipa din cadrul spitalului albaiulian.

În anul 2012 în spitalul albaiulian au fost diagnosticaţi şase pacienţi în moarte cerebrală, iar de la doi dintre aceştia au fost prelevate organe. De organele prelevate de la donatorii din Alba pot beneficia pacienţii din toată ţara. În România operaţiile de transplant se realizate la Cluj şi Bucureşti.

Sursa: Spitalalba.ro

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.