Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a fost dotat cu echipamente moderne de curățenie

Îndosariat în: Actualitate |

spital-Alba-Iulia-curatenieSpitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia acordă o atenţie sporită pentru elaborarea unor proceduri şi protocoale medicale care au ca scop creşterea calităţii actului medical. O parte dintre aceste standarde vizează menţinerea unui spaţiu conform. Astfel din fondul de achiziţii alocat de Consiliul Judeţean Alba o sumă importantă a fost alocată şi pentru echipamente de curăţenie.

Pentru menţinerea unui control cât mai bun al infecţiilor nosocomiale au fost achiziţionate mai multe echipamente pentru curăţenia holurilor, a sălilor de tratament, a băilor mai ales în secţii de risc cum sunt Oncologie, ATI, Ginecologie şi Ortopedie.

Pentru aceste secţii au fost achiziţionate cărucioare multifuncţionale, cu dotări moderne, care dispun de mop pre-îmbibat şi lavete diferenţiate pentru spaţiul de lucru. Setul de lavete pe culori permite respectarea circuitelor. Spre exemplu: lavetele roşii sunt pentru curăţarea băilor, cele albastre pentru saloane.

De asemenea, în aceste secţii au fost instalate şi patru maşini de spălat şi dezinfectat recipienţi utilizaţi pentru pacienţi. Valoarea acestor maşini care asigură dezinfecţia unor recipienţi cum este plosca urinară a fost de 106.104 lei.

Din acelaşi fond alocat de Consiliul Judeţean Alba,  pe lângă echipamentele alocate în cele patru secţii au mai fost achiziţionate şi o maşină de tăiat legume, în valoare de 39.432 lei şi un echipament de spălat pardoseala, în valoare de 13.259 lei.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.