Ștefan Hodi, un lugojean de etnie maghiară a venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, cu bicicleta

Îndosariat în: Actualitate |

Lugojeanul Ștefan Hodi a ajuns la Alba Iulia la începutul manifestărilor de Ziua Națională și era ușor de remarcat, între politicieni, la ceremoniile de depuneri de coroane și jerbe de flori. Stătea, singur, la câțiva metri de restul participanților, ținându-și bicicleta cu o mână, de care a prins și două stegulețe tricolore.

”Am venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, din 2000 până în prezent. Problema a fost că ieri a plouat toată ziua, iar ieri am făcut traseul Lugoj – Orăștie. Astăzi a fost mai bine pentru că s-a oprit ploaia”, a spus bărbatul în vârstă de 50 de ani.

În bagaj avea doar haine de schimb, un drapel și alte însemne tricolore. Era îmbrăcat adecvat, cu haine impermeabile, iar de pe umeri îi atârna un fular cu stema României.  

”Ieri a fost greu, vânt și ploaie, dar nu contează, dacă faci ceva din suflet întotdeauna reușești să-ți atingi obiectivul”, a mai spus Ștefan Hodi

Întrebat dacă va participa la toate manifestările dedicate Zilei Naționale, având în vedere că a ajuns de la început, lugojeanul a răspuns că nu va merge la masa populară, deoarece nu-i place să stea cu ”mâna întinsă” pentru fasole și cârnați.

”Prefer mai degrabă să mă duc în altă parte să mănânc”, a explicat el.

De asemenea, Ștefan Hodi a precizat că în ultimii doi ani manifestările de la Alba Iulia, oraș în care s-a hotărât și semnat Actul de Unire, ”sunt extraordinare”, deoarece ”nu au fost atât de politizate”.

Bărbatul a explicat că nu renunță niciodată la bicicletă, iar cel mai lung traseu pe care l-a făcut a fost de peste 9.000 de kilometri, în 115 zile, când s-a plimbat în toată Europa, ajungând și în Tunisia.  

”Din această cauză, că plec în fiecare an cu bicicleta, am avut probleme și la locul de muncă. Sunt frezor, dar am lucrat ca țesător, fermier, paznic”, a mai explicat Hodi.

În final, ciclistul spune că va veni, cu bicicleta, la Alba Iulia, de Ziua Națională ”cât dă Domnul”, iar astăzi toată lumea ar trebui să ”simtă românește”.

”Și eu simt, cu toate că sunt de origine maghiară, dar sunt cetățean român și atunci român sunt”, a conchis acesta.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Un răspuns pentru Ștefan Hodi, un lugojean de etnie maghiară a venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, cu bicicleta

 1. Bine, domnule Ştefan Hodi.
  Mai este un roman de isprava care a pus steagul romanesc pe Everest.
  Va respecta si va saluta romanul G.FINDER din Piatra Neamt.
  Sanatate,

  G.Finder
  01.12.2018 la 20:21
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.