Rămâi conectat

Știrea Ta

Sticlele de pe podul dintre Catedrala Încoronării și Parcul Unirii cedează una câte una…

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sticlele de pe marginea podului, care face legătura între Parcul Unirii și Catedrala Încoronării, cedează una câte una, din cauza calor care aleg să treacă cu rolele, skate-urile, trotinetele sau bicicletele peste ele.

Autoritățile locale s-au limitat la a monta niște indicatoare la intrarea și ieșirea de pe pod și cu toate că au la dispoziție numeroase camere de supraveghere amplasate în zonă, nu reușesc sa identifice și să sancționeze, conform legilor în vigoare, pe cei care provoacă stricăciuni.

„S-a mai spart o sticlă pe noul pod din Cetatea Alba Carolina. Deși, până acum, s-au schimbat mai multe sticle sparte, mereu în alta parte se mai sparge câte una. Deși, la intrarea și ieșirea de pe pod, exista un semne cu „Accesul bicicletelor interzis”, numeni nu le respectă. Ar trebui cei, care intră pe pod, cu bicicletele, trotinetele, skate-urile sau rolele să fie sancționați”, ne-a scris un cititor al albaiuliainfo.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Știrea Ta

Cadoul de Moș Crăciun al gunoierilor de la Asocierea RER Vest & RETIM este „ALBA IULIA împodobită cu gunoaie”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Bataia de joc la care sunt supuși aproape zilnic albaiulienii, din partea noului oparator de salubritate, Asocierea RER VEST & RETIM, continuă pentru că, fiind vorba de o binecunoscută firmă de casă a peneleului, nimeni din CJ Alba sau ADI Salubris (ambele conduse de peneliști) nu are curajul să ia atitudine.

Așa arăta în cursul serii de astăzi, 20 decembrie 2021, o zonă intens circulată din Municipiul Alba Iulia. Gunoaie neridicate și un miros de nedescris… de parcă acestă asociere își dorește să ne ofere, ca și cadou de Moș Crăciun, o Alba Iulia „împodobită” cu… gunoaie.

Mai mult decat atât, ca nesimțirea acestei „asocieri” să fie completă, dacă este să dam crezare unor zvonuri care circulă în urbe, aceștia au de gând să ceară majorarea tarifului de colectare a deșeurilor menajere, la începutul anului viitor, pentru simplul motiv că se POATE!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea Ta

Gunoierii de la Asocierea RER VEST & RETIM au „parcat” patru containere, pe locul de parcare platit de un cetățean din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Pentru un cetățean din Alba Iulia, ce locuiește în zona Industrială a Municipiului, numărul 13 a fost unul fără de noroc, iar dacă o zicală spune că norocul ți-l mai faci și cu mâna ta, uite că ghinionul ți-l mai fac și gunoierii Asocierii RER Vest & RETIM.

În municipiul Alba Iulia un loc de parcare, datorită numărului insuficient existent raportat la totalul automobilelor și al necesității, tinde să fie un lux, mai mult sau mai puțin metaforic.

Cine-a fost ager, a stat la cozi și a achitat, a primit un astfel de loc și ai putea să pui pariu că fiecare dintre cei norocoși „să prindă” unul a răsuflat ușurat după ce a obținut acest „privilegiu” al orașului.

Fără să țină cont de marcajul specific al unui loc de parcare Asocierea RER Vest – RETIM a „parcat” patru containere de gunoi pe locul cetățeanului.

Rolul unui marcaj de acest gen este de informare și atenționare, iar dacă ar avea glas ar zbiera la tine: aici nu poți să parchezi, pubele! Iar dacă noul operator ar fi fost nevoit să „parcheze” chiar pe acel loc ar fi trebuit să se adreseze Primăriei Alba Iulia, instituție cu care este imperios să comunice în permanență, dar a fost mai ușor ca cetățeanul să își posteze oful într-un mediu de socializare, de unde l-a observat și primarul ce promite că luni, 13 decembrie, se rezolvă și că de această dată 13 are să fie cu „noroc”.

Ne-am obișnuit să ne scărpinăm cu călcâiul la ureche!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea Ta

La doar o săptămână distanță de Ziua Națională, Alba Iulia își întâmpină vizitatorii cu bucăți desprinse din scările pasajului de sub Bulevardul 1 Decembrie 1918

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În cei trei ani trecuți de la inaugurare, în care mai bine de un an a fost închis publicului pentru așa zise lucrări de finisare, pasajul de sub Bulevardul 1 Decembrie 1918 a făcut obiectul a numeroase articole de presă cu atrăgeau atenția despre calitatea îndoienică a lucrărilor executate pe bani grei de „firme de casă”.

S-a scris despre faptul că iarna sau după o ploaie torențială, în mai multe locuri apa se infiltrează în interior fără probleme și băltește zile întregi pe calea de acces, despre faptul că „pavelele” de pe scările de acces se desprind sistematic punând în pericol persoanele vârstnice și nu numai, despre faptul că lifturile destinate persoanele cu handicap sau memelor cu copii în cărucior pot fi folosite de către oricine, fără ca vre-o autoritate locală sa ia atitudine, etc.

Însă acum, la doar o săptămână distanță de Ziua Națională este o rusine imensă pentru Municipiul nostru ca eventualii turiști, probabil nu mulți din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, care vor vizita „cealaltă capitală, așa cum le place autorităților locale și județene să o numească, să găseasca „pavelele” de pe scările pasajului desprinse. Păcat de banii investiți aiurea în promovarea imaginii „celeilalte capitale” dacă nu vă puteți ocupa de remedierea acestor probleme simple…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Alba Iulia Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri