Străzi modernizate în cartierul Partoș din Alba Iulia în urma unor investiții de peste 2,5 milioane de lei

Îndosariat în: Administrație |

inaugurare-strazi-modernizate-partosLucrările de modernizare a 7 străzi ale cartierului Partoș din Alba Iulia au fost finalizate, iar recepția lor a avut loc astăzi, de la ora 11.00, pe strada Dacilor, unde au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale, consilieri locali, primarul Mircea Hava și viceprimarul Paul Voicu.

Obiectivul supus recepției face parte din proiectul Modernizarea Drumurilor Aparținătoare Municipiului Alba Iulia, respectiv Micești, Bărăbanț Oarda și Partoș.

Cele șapte străzi inaugurate sunt colaterale Străzii Regimentul V Vânători (după pasarela peste calea ferată, drumul Alba Iulia – Sebeș), au o lungime totală  de 2,75 km cu o suprafață totală de 18.100 și se numesc: Dacilor, 11 Iunie, Digului, Ana Ipătescu, Lupa Capitolina, Gemenilor, și Liliacului.

La proiectarea elementelor geometrice s-a ținut cont de configurația inițială a terenului, de limita dintre proprietățile private și de condițiile hidrologice locale.

Pe toate străzile din cartier s-a avut în vedere ca partea circulabilă să fie de minim 4,50 metri cu pantă transversală de 1,5-3%, iar profilul longitudinal să asigure suprafețe de rulare plane și posibilitatea scurgerii apelor pluviale. Sistemele rutiere realizate sunt specifice pentru străzi de categoria III și IV, iar stratul rutier de uzură pentru carosabil și trotuare este format din pavele de beton vibropresat. Scurgerea apelor se realizează prin șanțuri și rigole, iar evacuarea acestora se face prin puțuri absorbante sau canale colaterale existente în zonă. Totodată au fost realizate canale tehnice subterane în vederea amplasării rețelelor edilitare în lungime totală de 5.500 ml pe ambele părți ale străzii.

Pentru siguranța circulației au fost prevăzute indicatoare de semnalizare rutieră și s-a marcat axul străzilor și trecerile de pietoni

Valoarea totală de execuție a străzilor din cartier este de 2.579.183,02 lei.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.