Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Învățământ-Cultură

Structura anului școlar 2014 – 2015 | albaiuliainfo.ro

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Structura anului scolar 2014 – 2015 | albaiuliainfo.ro

În anul școlar 2014-2015 elevii încep cursurile luni, 15 septembrie și le termină vineri, 19 iunie 2015, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.

Structura anului scolar 2014–2015

Semestrul I

Elevi-HCC-vizita-la-IPJ-AlbaCursuri – luni, 15 septembrie 2014 – vineri, 19 decembrie 2014

În perioada 1 – 9 noiembrie 2014, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă – sâmbătă, 20 decembrie 2014 – duminică, 4 ianuarie 2015 Cursuri – luni, 5 ianuarie 2015 – vineri, 30 ianuarie 2015 Vacanţa intersemestrială – sâmbătă, 31 ianuarie 2015 – duminică, 8 februarie 2015

Semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 9 februarie 2015 – vineri, 10 aprilie 2015 Vacanţa de primăvară – sâmbătă, 11 aprilie 2015 – duminică, 19 aprilie 2015 Cursuri – luni, 20 aprilie 2015 – vineri, 19 iunie 2015

Vacanţa de vară – sâmbătă, 20 iunie 2015 – duminică, 13 septembrie 2015

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 37 de săptămâni din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 29 mai 2015; pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar.

Săptămâna 6–10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este săptămână dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.

Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 19 decembrie 2014.

Tezele din semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 22 mai 2015.

Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competenţelor profesionale/ a competențelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului educaţiei naționale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Învățământ-Cultură

Trei eleve de la Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia, rezultate excelente la faza județeană a Olimpiadelor de Limba Română și Lectura ca abilitate de viață

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Trei eleve ale Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au obținut rezultate remarcabile la etapa județeană a Olimpiadelor de Limba și literatura română și Lectura ca abilitate de viață.

Andreea, Cezara și Carina au obținut premiul II și mențiuni la la etapa județeană a Olimpiadelor de Limba și literatura română și Lectura ca abilitate de viață.

„Din categoria învățăceilor cu care ne mândrim și pe care îi apreciem pentru ambiția și munca asiduă de care dau dovadă, fac parte elevele Mihalcea Andreea Alesia, din clasa a VI-a B, Niculescu Cezara, din clasa a VII-a B, și Zbutea Carina, din clasa a VII-a A.

Acestea, pregătite de doamnele profesoare Zlăgnean Ioana Nicoleta și Muntean Marieta, au obținut rezultate remarcabile la etapa județeană a Olimpiadelor de Limba și literatura română și Lectura ca abilitate de viață:
Olimpiada Lectura ca abilitate de viață:

Premiul II – Mihalcea Andreea Alesia, prof. coordonator Zlăgnean Ioana Nicoleta;
Mențiune – Zbutea Carina, prof. coordonator Muntean Marieta.
Olimpiada de Limba și literatura română:

Mențiune: Mihalcea Andreea Alesia, prof. coordonator Zlăgnean Ioana Nicoleta;
Mențiune – Niculescu Cezara, prof. coordonator Muntean Marieta.

Le felicităm și le dorim să urce cu aceeași determinare pe calea cunoașterii!”, au transmis reprezentanții școlii.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

David Bogdan, elev al Liceului teologic romano-catolic din Alba Iulia, premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

David Bogdan are 12 ani și este elev în clasa a VI-a la Liceul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. La doar 12 ani, David a obținut premiul special la Olimpiada de limba și literatura română, etapa națională, desfășurată în la Arad.

Punctajul lui David a fost de 84 de puncte, obținute la proba scrisa și la proba orală.

„Bravo David, mândrii de tine!

Mii de mulțumiri doamnei profesor Ligia Dimitriu, pentru pregătirea, ajutorul și răbdarea oferite fiului nostru David. Datorită ei am ajuns la olimpiadă așa departe!

De asemenea, toată aprecierea domanei dirigintă Ilenuca Pop, pentru sprijinul și susținerea oferită și nouă, dar mai ales lui David.

Și nu în ultimul rând, mulțumiri doamnelor însoțitoare Dulău Alina și Dana Vlad”, a scris mama lui David pe Facebook.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Diana Stanciu și Robert Vlad, elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, calificare la fazele naționale ale Olimpiadelor de Psihologie și Economie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevii colegiului militar manifestă interes pentru disciplinele socio-umane, discipline care îi ancorează în viața cotidiană, îi încurajează să-și exprime gândurile și sentimentele și au un rol important în dezvoltarea lor socială și chiar profesională.

În fiecare an, elevii care au preocupări pentru a studia aprofundat aceste discipline școlare reușesc, sub îndrumarea doamnei profesoare Simina Dura, să obțină rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile școlare din sfera socio-umană.

Elevul sergent Robert Vlad (clasa a XI-a) s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Economie datorită Premiului I obținut la faza județeană a olimpiadei. Vlad mărturisește că această disciplină îi explică aspectele de bază ale vieţii economice, putând astfel să se descurce în viitor.

„Olimpiada la economie a fost o provocare pentru mine. Această disciplină este una dintre materiile cu mare aplicabilitate și utilitate în realitate. Astfel am fost determinat să pătrund în tainele ei, pentru a putea, în viitor, să mă descurc în problemele vieții de adult. Calificarea la etapa națională a fost rezultatul efortului și a perseverentei mele, dar și a implicării doamnei profesoare. Sper ca, prin munca pe care o depun în continuare, să nu dezamăgesc și să obțin rezultate frumoase”, a spus Robert.

Elev caporal Diana Stanciu este în clasa a X-a și studiază psihologia, o disciplină a autocunoașterii, care a atras-o de la primele ore. Pentru Diana a fost o oportunitate să înțeleagă mai bine sinele dar și pe cei din jur.

„Psihologia reprezintă pentru mine oportunitatea de a înțelege în profunzime mecanismul de funcționare a psihicului uman și cum acesta influențează în mod direct personalitatea fiecărei persoane, trăirile acesteia și modul în care ea se raportează la societatea în care trăiește. Am parcurs această materie cu plăcere și cu o dorință puternică de a asimila cât mai mult, pregătindu-mă intens și serios, lucru care nu ar fi fost posibil fără ajutorul doamnei profesoare Simina Dura, care a avut răbdare și care mi-a fost alături în drumul spre faza națională a olimpiadei, despre care nu îmi fac griji și în urma căreia sper că voi reuși să obțin rezultate frumoase”, a mărturisit Diana.

Tot la faza județeană a Olimpiadei de Științe Socio-Umane s-au mai obținut un Premiu II la Economie de către elevul sergent Victor Remeș (clasa a XI-a) și un Premiu III la Logică de către elev fruntaș Maria Popescu (clasa a IX-a).

Felicitări tuturor, mult succes mai departe!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia