Subprefectul userist Viorel Rașcovici suspectat că ar fi încasat ilegal sporuri pentru studii superioare

Îndosariat în: Politică |

Astăzi, în aproape toată presă din Alba a apărut un răspuns al IPJ Alba la câteva cereri formulate în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în care se preciza că Rașcovici a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii.

Este posibil ca IPJ Alba să mintă toată presa, având în vedere că cererile formulate de ziariști au foarte clare: ”Vă rugăm să ne precizaţi dacă numitul Raşcovici Viorel a încasat sub orice formă venituri (salariu în temeiul funcţiei/postului ocupat, sporuri de studii superioare!)”?

• Putea să beneficieze  Rașcovici, în mod legal, din anul 2005 de sporuri salariale de studii superioare în temeiul unei diplome de la un SRL, adică de la o universitate neautorizată, diplomă care nu avea niciun timbru de la Ministerul Educației?

• Avea IPJ Alba obligația legală să verifice actele de studii ale numitului Rașcovici? Are acum Ministerul Afacerilor Interne o astfel de obligație, având în vedere calitatea acetuia de subprefect al județului Alba? Oare cât e de dificil să verifici dacă pe o diplomă apare sau nu Ministerul Educației?

• Au fost agenți de poliție care au deținut diplome similiare cu ale numitului Rașcovici și cărora nu li s-a permis să se înscrie la concursurile de promovare?

• Există înscrisuri OFICIALE care provin de la IPJ Alba care atestă faptul că numitul Rașcovici în perioada 01.06.2005-09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenți de poliție absolvenți de studii superioare?

Cine minte? Care înscrisuri sunt reale?  Iar, dacă nici POLIȚIA nu poate, pe noi, cine ne… luminează? Parchetul?

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.