Sute de credincioși au participat la slujba specială de Florii oficiată la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

duminica-floriilor-la-catedrala-ortodoxa-din-alba-iulia-2014Duminica Floriilor, respectiv intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim a fost un bun prilej de rugăciune pentru creştini care s-au rugat la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. Aceasta este de altfel singurul moment din viaţa Sa pământeasca în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat.

Duminica Floriilor este precedata de Sâmbăta lui Lazar, zi în care Biserica pomeneşte minunea învierii din morţi a lui Lazar săvârşita de către Domnul Iisus Hristos. Primirea triumfala ce I s-a făcut Domnului Hristos, Care a intrat în Ierusalim ca Împărat smerit, împlinind o proorocire din Vechiul Testament, a fost determinată de aceasta minune premergătoare.

Duminica Floriilor mai este numită şi Duminica Stâlpărilor fiindcă Mântuitorul Iisus Hristos a fost întâmpinat la Ierusalim cu stâlpări de finic în mâini. Credincioşii duc în această zi, la biserică, ramuri de salcie, care sunt sfinţite în timpul slujbei. Este o zi a bucuriei în care se înalţă imnuri religioase, ca şi în acea zi sfântă, când i-au cântat Domnului “Osana Fiul lui David; binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru cei de sus!” (Matei 21:9).

Conform calendarului bisericesc, credincioşii intră de mâine în Săptămâna Sfintelor Patimi, iar peste 7 zile vom sărbătorii Naşterea Domnului Iisus Hristos.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.