Sute de persoane au participat astăzi la Alba Iulia la „Marșul pentru viață 2018 – O lume pentru viață”

Îndosariat în: Actualitate |

Sute de persoane au participat astăzi, la Marșul pentru viață 2018 organizat, sâmbătă, la Alba Iulia. Acesta s-a desfășurat începând cu ora 15.00, pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul.

Evenimentul a fost organizat în 13 localități (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Gurghiu și Deda). În municipiul Alba Iulia, manifestarea a început de la ora 15:00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând apoi următorul traseu Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul. Participanții la marș au staționat pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, unde a avut loc un scurt moment de rugăciune, după care au fost rostite două mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate și un moment artistic.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.