Tânăr cercetat pentru tentativă de omor, după ce l-a lovit cu briceagul pe unul dintre agresori în zona inimii. Incidentul s-a produs în incinta restaurantului „Panini” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 26 iulie 2018, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva inculpatului DODU FLOREA ALEXANDRU în vârstă de 25 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi folosire fără drept de obiecte periculoase.

Prin ordonanța din  data de 26.07.2018 s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, constând în aceea că, în noaptea de 25/26.07.2018, în jurul orelor 02,30, în timp ce se aflau în localul PANINI din Alba Iulia, numiţii D.F.A., R.I.F. şi M.C.I. au fost implicaţi într-o altercaţie în urma căreia toţi au suferit leziuni corporale.

Prin ordonanţa din data de 26.07.2018 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

La data de 26.07.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba  a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din infracțiunile de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen.,  în infracțiunile de omor în forma tentativei prev. de art. 32 alin.1 rap. la art.188 alin.1 C.pen., port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 C.pen., tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen. şi lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 25/26.07.2018, în incinta localului Panini din municipiul Alba Iulia, a avut loc o altercaţie între inculpatul Dodu Florea Alexandru, persoanele vătămată M.C.I. şi R.I.F., precum şi numiţii O.I.B., B.A.C. şi M.V.G., iar, în timp ce inculpatul era agresat de cele cinci persoane anterior menţionate, acesta l-a lovit cu un briceag în zona precordială pe M.C.I., cauzându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, precum şi pe R.I.F., cauzându-i leziuni superficiale. Inculpatul a suferit, de asemenea, leziuni traumatice, produse prin lovire cu şi de corpuri dure.

Prin ordonanţa procurorului din data de 26.07.2018, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Dodu Florea Alexandru, pe o perioadă de 60 de zile, pe perioada măsurii preventive, inculpatul având şi obligaţia de a nu comunica cu persoanele vătămate şi martorii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii sau luării  unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.