Tânăr de 17 ani din Constanța cercetat de polițiștii din Alba Iulia pentru înşelăciune prin metoda „accidentul”

Îndosariat în: Actualitate |

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de înşelăciune şi a unei tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Acesta se află în arestul IPJ Hunedoara, după ce, în cursul zilei de 6 noiembrie, ar fi încercat să înşele şi două persoane din municipiul Deva. 

La data de 7 noiembrie 2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, l-au identificat pe un minor de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două înşelăciuni şi a unei tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 34.000 lei, în dauna unor cetăţeni din municipiul Alba Iulia.

Se pare că, în perioada 04 – 06.11.2017, tânărul ar fi primi suma totală de 34.000 lei, de la două persoane în vârstă din municipiul Alba Iulia, după ce acestea ar fi fost înşelate, prin intermediul telefonului. Păgubiţii au fost sunaţi, pe telefonul fix de către un individ care a pretins că este avocat şi care le-a spus că o rudă a lor a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. 

Victimelor le-au fost cerute sume mari de bani, necesare pentru a acoperi „cheltuielile de spitalizare a victimei”, iar la scurt timp, la locuinţa lor s-a prezentat minorul de 17 ani, acestuia fiindu-i înmânate sumele de bani pretinse.

Poliţiştii din Alba Iulia, continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorului, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor.

Stimaţi cetăţeni, pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica “documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro