Tânăr de 21 de ani ELECTROCUTAT, pe un șantier de locuințe din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Un ACCIDENT DE MUNCĂ a avut loc în această dimineață la orele 08.00, pe un șantier de locuințe din Alba Iulia. Un tânăr s-a ELECTROCUTAT și a fost transportat de urgență la spital.

ISU Alba a anunțat că: „Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu 1 ASAS, o ambulanță SMURD B2 și o ambulanță SMURD C1, în municipiul Alba Iulia pentru acordarea prim-ajutorului medical unei victime electrocutate. Victima este un tânăr de 21 de ani din Drâmbar. Acesta a fost transportat la UPU Alba cu arsuri de gradul III pe 80% din suprafața corporală. Este posibilă intervenția elicopterului SMURD pentru transportarea la o altă unitate medicală”.

La locul tragicului eveniment s-a prezentat și o echipă de la ITM Alba, care va efectua cercetări în cauză pentru a se stabili dacă au fost respectate măsurile de protecție a muncii. Din primele date de la fața locului, victima nu purta echipament de protecție la momentul electrocutării, însă toți muncitorii erau angajați cu forme legale.

Conform declarațiilor oferite de șef control SSM al ITM Alba, Suciu Vasile, „victima, care lucra la etajul 3 al unei construcții, a încercat să conecteze la rețeaua de energie electrică o rolă de alimentare, modalitatea fiind de a arunca din acel loc cablul rolei. Acel cablu aruncat a intrat în raza de acțiune a câmpului electric a liniei de 110 care este în apropiere, moment în care el a fost electrocutat. Toți cei care erau aici lucrau cu forme legale. Ce am găsit sus, ars, nu era echipament de protecție.”

Prezent pe șantierul unde a avut loc nefericitul eveniment, Bogdan Medrea, directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba, a precizat că este prematur să se pronunțe în legătură cu cele petrecute, urmând să fie solicitate toate documentele care au stat la baza edificării construcției lângă liniile de înaltă tensiune, din care se vor trage concluziile dacă distanța legală a fost respectată.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.