Tânărul soldat albaiulian, Claudiu Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan a primit post-mortem titlul de ”Cetățean de Onoare”

Îndosariat în: Actualitate |

claudiu-popa-alba-iuliaConsilierii locali din Alba Iulia au aprobat astăzi, cu unanimitate de voturi, decernarea post-mortem a titlului de ”Cetățean de Onoare” pentru Claudiu Vasile Popa, căzut la datorie în Afganistan.

Distincţia este acordată “ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan” , după cum se precizează în proiectul de hotărâre supus astăzi la vot.

La propunerea consilierului liberal Gabriel Pleșa s-a căzut de acord să fie pregătită și o placă comemorativă pentru mormântul soldatului din Cimitirul Eroilor. De asemenea, la propunerea consilierului PDL Raul Tudorașcu, se caută modalitatea legală prin care o stradă din municipiul Alba Iulia să primească numele său.

Actul oficial prin care eroul albaiulian a fost desemnat ”Cetățean de Onoare” va fi înmânat familiei de către primarul Mircea Hava, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc vineri după-amiază la Cercul Militar din Cetate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.