Taximetrist din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce și-ar fi însușit telefonul mobil uitat de un client în autoturism

Îndosariat în: Actualitate |

Ieri, 16 aprilie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că, în seara zilei de 21 decembrie 2018, bărbatul, care este taximetrist, ar fi găsit în autoturismul său un telefon mobil, în valoare de 800 de lei, pierdut de un client.  Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, telefonul a fost recuperat şi restituit persoanei care l-a pierdut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

 Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.