Te Deum la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia cu prilejul ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI

Îndosariat în: Actualitate |

Te-Deum-Ziua-National-Alba-Iulia-2015Astăzi, începând cu ora 12.00, după ceremoniile de demunere de coroane și de primire a soliilor din cele trei provincii românești, la la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a avut loc tradiționala slujbă dedicată Zilei Naționale a României.

Ceremonia religioasă, la care au participat și majoritatea oficialităților prezente la manifestațiile de la Alba Iulia, a fost oficiată de ÎPS Irineu – Arhiepiscopul Alba Iuliei, alături de un sobor de preoți, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea visului de veacuri al unităţii naţionale.

În curtea catedralei, au asistat la slujba de Te Deum sute de români de credincioşi veniţi din toate colţurile ţăriiși din Republica Moldova.

Cuvântul adresat românilor de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a început cu un moment de reculegere în memoria și pomenirea victimelor tragediei din Colectiv și a celor din atentatele de la Paris.

Alocuțiunea a continuat cu o rememorare atentă și emoționantă a originii de peste 2000 de ani a neamului românesc și lupta pe care acesta a dus-o pentru conturarea, păstrarea și afirmarea identității și unității naționale. Bineînțeles, a fost subliniat și rolul fundamental pe care credința creștină și Biserica Ortodoxă le-au avut în acest sens.

ÎPS Irineu nu a ocolit în cuvântarea sa criza socială, morală și spirituală cu care ne confruntăm ca și națiune. A pomenit drept semne și consecințe ale acestei crize practicarea nejustificat de mare a avorturilor, numărul foarte mare al divorțurilor și a înfierat totodată fenomenul corupției.

A transmis astfel, chiar de Ziua Națională a României, un mesaj ferm către credincioși și conducători, criticând acele comportamente care sunt specifice îndepărtării de credință, îndepărtării de adevăr, îndepărtării de Dumnezeu.

ÎPS Irineu a subliniat, la finalul slujbei, că 1 Decembrie este ziua bucuriei, a învierii neamului, iar datoria noastră este să ne amintim mereu de eroi, cu recunoștință.

Ceremonia a continuat cu un moment absolut înălțător – respectiv cu colinde și cântece patriotice inyterpretate la superlativ de membrii corului Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.