Tehnologie de ultimă oră la bazinul olimpic din Alba Iulia

Îndosariat în: Știrea Ta |

bazin_alba_iulia_interiorReabilitarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia și dotarea lui cu tehnologie de ultimă oră a fost unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură finalizate în anul 2014 la nivelul municipiului. Starnet Consulting a propus o soluţie de comunicaţii IP integrate: supraveghere video, telefonie, date, wireless, ceasoficare şi sonorizare.

Printre obiectivele ferme, avute în vedere încă din etapă de proiectare, se numără: raport optim pret-calitate, funcţionalitate sporită, un nivel ridicat de securitate, scalabilitate, adaptabilitate, management facil şi centralizat al reţelei. Experienţa proiectelor anterioare precum şi vastele cunoştinţe ale inginerilor de proiectare au constituit factori diferenţiatori care au contribuit la alegerea unei soluţii optime, pefect adaptată specificului locaţiei şi condiţiilor speciale de mediu (umiditate, vibraţii).

Soluţia este reprezentată de o reţea de transmisie date deschisă, reconfigurabila la nevoie, ce permite circulaţia datelor numerice cu viteze de 10/100/1000 Mbps. Reţeaua este destinată pentru comunicaţii de date, video şi voce, ele fiind interschimbabile prin simple comutări în punctul de concentrare. Soluţia wireless este dual bând/dual radio şi este configurata astfel încât să suporte un număr suficient de conexiuni. Camerele video IP instalate au logica complexă, tehnologie Lightfinder, WDR (Wide Dynamic Range) şi pot fi accesate de la distanţă prin internet, inclusiv de pe telefoane mobile. Alături de posibilitatea de a transmite online alarme în caz de defocalizare, dezorientare sau vandalism, aceste funcţionalităţi fac din sistemul video digital implementat un sistem deosebit de performant, greu de sabotat şi care se remarca prin claritatea imaginilor redate.

Ceasoficarea permite afişarea orei oficiale exacte oriunde în incinta bazinului (vestiare, holuri, spaţii presă) pe ceasuri conectate la reţea prin protocol NTP şi alimentate prin standardul PoE. Sistemul de sonorizare permite difuzarea selectivă de anunţuri în zonele configurate, transmiterea automată de mesaje preînregistrate, distribuţia de programe sonore, procesare digitală a sunetului şi interconectarea cu sistemul de detecţie incendiu. Soluţie de ultima generaţie, eficientă din punct de vedere al costurilor

Prin natura echipamentelor şi tehnologiilor alese s-au făcut economii importante prin reducerea consumului de materiale (o singură infrastructurs de cabluri UTP este suficientă pentru toate sistemele), a consumului enegetic (prin includerea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic) sau prin reducerea necesarului de echipamente active (un necesar mai mic de camere datorită utilizării camerelor video digitale de înaltă rezoluţie). În plus, reţeaua este astfel proiectată încât în viitor să permită extinderea ei nelimitat, cu costuri minime ai fără schimbări majore ale topologiei reţelei.

_____________________________

Starnet Consulting Cluj-Napoca este o companie cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul proiectării şi execuţiei de infrastructură IT, cu tehnicieni specializaţi şi certificaţi în soluţii de comunicaţii IP integrate (voce date, wireless, supravegere video digitală, telefonie IP), cablare structurata, soluţii de securitate (antiefracţie, control acces), asamblare de calculatoare, servere ai unităţi de stocare sub brandul propriu Maestral. Proiecte de referinţă: Liberty Technology Park- comunicaţii IP integrate, Azomures- modernizare reţea internă de date; Cluj Arena – sistem de supraveghere video digitală; IMPS Moară Office Building- reţea de comunicaţii IP; Rottaprint/Sunimprof- reţea de comunicaţii unificate; Hotel City Plaza 5*- sistem de supraveghere video digital.

Anca COZMA

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.