Teodor Atanasiu, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul ”Referendumul”

Îndosariat în: Politică |

Teodor-Atanasiu-10-01-2014Senatorul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba a fost scos de sub urmărire penală în dosarul instrumentat de DNA Cluj privind presupuse fraude la referendum, după cum a anunțat, luni seara, Florin Roman.

Acesta a spus că a primit de la DNA Cluj o comunicare prin care este anunţat că procurorii au decis, în cazul său, neînceperea urmării penale iar în cazul senatorului Teodor Atanasiu s-a decis scoaterea de sub urmărire penală.

Florin Roman a mai spus că nu a ştiut că este cercetat în acest dosar, nu a fost chemat la audieri și nu a dat nicio declarație în ancheta deschisă în anul 2012.

Am primit în poștă o Ordonanță din partea DNA Cluj. Cu acest prilej aflu că în Dosarul Referendumul, DNA Cluj a dispus scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului Teodor Atanasiu și neînceperea urmăririi penale față de Florin Roman, vicepreședinte CJ Alba și al PNL, Vasile Marian, vicepreședinte CJ Timiș, Ioan Tintean, președinte al PNL Bistrița și Iliescu Marius Cristian, vicepreședinte al Biroului Național al PNL. În cazul meu am aflat doar acum că am fost cercetat în Dosarul Referendumul, nefiind niciodată citat pentru declarații în fața procurorilor”, a declarat Roman.

Este o decizie firească deoarece era o urmărire penală care nu trebuia să înceapă. Mai mult, de un an şi jumătate nu au apărut date noi față de cele de la începutul anchetei, deci nu sunt probe”, a declarat la rândul său senatorul Teodor Atanasiu.

Reamintim că preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul fostului ministrul al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, au fost învinuiți, în luna august 2012, alături de alte patru persoane, de comiterea unor infracţiuni la legea referendumului şi infracţiuni de corupţie.

La data respectivă, la ieșirea de la DNA Cluj unde a fost audiat, Atanasiu a declarat că este cercetat ca învinuit într-un dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi “astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu“.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.