Traficantul de migranți Ionuț Roșu trimis în judecată de DIICOT Alba a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Îndosariat în: Actualitate |

traficanti-migrantiTribunalul Alba a pronunțat sentința pentru Ionuț Roșu, unul dintre membrii unei grupări infracționale trimiși în judecată de DIICOT Alba, pentru trafic de migranți.

Potrivit reprezentantului instanței, acesta a fost condamnat la ”pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani”, de asemenea, i-a fost confiscată suma de 1.060 de lei și a fost obligat la plata sumei de 12.493 lei cheltuieli judiciare.

Dosarul în care au fost trimiși în judecată inculpații Santhirarajah Nagalingam (din Sri Lanka), Jâtea Gheorghe și Roșu Ionuț a fost înregistrat la Tribunalul Alba în luna aprilie 2013, după ce DIICOT Alba i-a învinuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În luna ianuarie 2013 BCCO Alba a efectuat 4 percheziţii domiciliare,  pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor grupării.

La data respectivă procurorii au precizat că ”liderul grupării, învinuitul SANTHIRARAJAH  NAGALINGAM, cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop  obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia către state din Europa de Vest. Învinuitul Santhirarajah  Nagalingam a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra  sumei de 2500 de Euro / persoană,  să le  transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa. Membrii grupării au asigurat  transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat”.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.