Trei elevi de la Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia au obținut medalia de argint la faza internațională a concursului InfoMatrix

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

infomatrix-2016-elevi-hccScurtmetrajul realizat de Bârdea Alexandru, regizat de Pașca Roxana impreună cu Botezan Maria, “Guilty”, a obținut MEDALIA DE ARGINT la faza internațională a competiției de proiecte informatice InfoMatrix de la București. 

În perioada 26-30 mai 2016 s-au desfășurat lucrările celei de-a XIV-a ediții a competiției internaționale Infomatrix. Evenimentul s-a desfășurat la „Școala Internațională din București“ (ISB – International School of Bucharest) și a fost organizat, ca în fiecare an, de Fundația „Lumina Instituții de Învățământ“, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

La competiție au participat 530 de elevi și studenți din 50 de țări. În cadrul concursului au fost prezentate 347 de proiecte la categoriile „Programming“, „Computer Art“, „HardwareControl“, „Short Movie“ și „Robotics“.

Pentru prima dată în istorie, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia, și chiar județul a fost reprezentat la faza internațională de la București de trei elevi: Pașca Roxana și Botezan Maria din clasa a XI-a G și Bardea Alexandru din clasa a XI-a A, însoțiți de profesorul coordonator Codruța Mureșan. În prima zi de concurs, fiecărui proiect i s-a pus la dispoziție un stand, pe care concurenții l-au amenajat încercând să-și promoveze cât mai bine lucrarea. Evaluarea proiectelor s-a realizat în următoarele două zile, fiecare echipă fiind chemată pe rând pentru a-și susține proiectul în limba engleză în fața unei comisii formată din membrii de naționalitate română și turcă. În tot acest timp concurenții au stat la standurile lor care au fost vizitate de comisie, de presă și de elevi din liceele bucureștene. Festivitatea de premiere a avut loc pe data de 30 mai 2016.

Secțiunea short movie a avut o temă dată, justiția, concurenții fiind provocați să ilustreze în filmul lor dictarea legii în sensul său cel mai comun sau impunerea justitei în realitatea de zi cu zi. Filmul medaliat  ”Guilty” a captat atenția juriului prin originalitate, prin impact vizual și audio. Scurt metrajul are la bază povestea unei judecătoare, cu multă experiență ce are un compartament neobișnuit, tratând cu dispreț și cu un aer de superioritate cazurile; însă ea va primi o lecție de viață printr-un vis. Morala filmului este că nu trebuie să abuzezi de puterea pe care o deții, în calitate de funcționar de stat.  Filmările au avut loc la Tribunalul Alba, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crisan” și alte locații din Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.