Tricolor uman format în Piața Cetății din Alba Iulia, de cei 200 de participanți la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

Îndosariat în: Actualitate |

200 de elevi olimpici la Limba și Literatura Română au format, astăzi, în Piața Cetății din Alba Iulia, un tricolor uman, ținându-se de mâini și învârtindu-se în cerc, pe piese patriotice.

Circa 200 de elevi de liceu din toate județele țării participă în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba și literatura română, etapa națională fiind organizată la Alba Iulia.

Miercuri, după proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piața Cetății din Alba Iulia, care a atras privirile și atenția localnicilor. Cu scopul de a-și arăta patriotismul în orașul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voință al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roșii, galbene și albastre și s-au învârtit, în cerc, pe piese patriotice.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat că prin acest flashmob elevii au vrut să-și arate dragostea față de țară.

”A fost organizat ținându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, și au fost foarte încântați”, a spus Marcela Dărămuș.

Olimpicii susțin, joi și vineri, probele orale, iar rezultatele olimpiadei vor fi afișate vineri.

În programul de relaxare al acestora mai figurează vizite la obiective turistice din Alba Iulia și spectacole de teatru.

 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro