Trupul neînsuflețit al căpitanului Răzvan Moldovan a fost depus în incinta Cercului Militar din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Razvan-Moldovan-la-Alba-IuliaTrupul neînsuflețit al militarului Răzvan Moldovan a ajuns astăzi, la ora 16.40, la Cercul Militar din Alba Iulia, unde va rămâne până marți, la amiază, când va avea loc slujba de înmormântare.

Astăzi, în fața Statuii Mihai Viteazul, un sobor de preoți (civili și militari) au oficiat o scurtă slujbă religioasă pentru iertarea păcatelor lui Răzvan Moldovan, decedat în accidentul aviatic de lângă Stejăriş.

Sicriul în care este așezat căpitanul este înfășurat în tricolor și a fost adus din Sibiu, unde a avut un loc un alt ceremonial religios, pentru iertarea păcatelor celor opt militari morţi în accidentul aviatic. La Sibiu au participat circa 200 de militari, fanfara militară, rudele decedaților, președintele ales, Klaus Iohannis și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Răzvan Moldovan a fost așteptat la Alba Iulia de aproximativ 50 de persoane, prieteni, cunoștințe și chiar persoane care nu îl știau, dar au fost marcați de tragedia prin care trece familia. Soldații au purtat pe umeri sicriul în care se afla Răzvan și îl vor păzi până când acesta va fi condus pe ultimul drum.

”Chiar dacă sunt preot și sunt obișnuit cu slujbe de înmormântare, drama și durerea trec și prin sufletul meu. Acum un an, cu multă bucurie și rânduială militară l-am cununat pe Răzvan. Avea așa un optimism al vieții și o frumusețe sufletească. M-a impresionat starea lui de frumusețe. Îmi pare tare rău pentru familie. Voi încerca să fiu cât mai aproape să-i întăresc, iar pe Răzvan să-l pomenesc în rugăciunile mele de preot”, a declarat unul dintre preoții care a participat la ceremonialul religios de la Alba Iulia.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.