Trupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa a fost depus azi-noapte la ora 2.00 la Cercul Militar din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

vasile-claudiu-popa-cercul-militar-alba-iuliaTrupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa, militarul român originar din Alba Iulia, care şi-a pierdut viaţa duminică, în timpul unei misiuni în Afganistan a fost depus în această dimineaţă, la ora 2.00, la Cercul Militar din Alba Iulia, în spatele statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Piaţa Cetăţii.

Orfan de tată de la vârsta de 14 ani, la dorinţa mamei sale, trupul neînsufleţit va fi înmormântat la Alba Iulia, deşi acesta locuia în Constanţa alături de nevasta sa, care a venit acum la Alba Iulia. Prima slujbă de pomenire a fost ţinută în faţa Cercului Militar din Alba Iulia, în prezenţa familiei tânărului şi a cadrelor militare. Tristeţe mare în sufletele celor care au rămas în urma lui Claudiu, care au primit cu greu teribila veste, pentru că nu există durere mai mare pentru o mamă, decât să îşi îngroape fiul.

Joi şi vineri este programat priveghiul, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la Cercul Militar, acesta urmând să fie înhumat cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor, unde Primăria Alba Iulia i-a atribuit un loc de veci.

Referinţele au fost excepţionale în privinţa lui Claudiu, un băiat modest muncitor, preocupat de carte, care a iubit marea. A participat a doua oară în Afganistan, iar mama sa a fost foarte emoţionată la prima plecare şi pregătită pentru ce a fost mai greu. În schimb Claudiu a fost pregătit pentru luptă, dar din păcate lupta l-a învins. Militarul albaiulian a fost pentru ultima dată acasă în data de 9 iunie, la botezul unui nepoţel.

Claudiu a terminat Şcoala Generală “Ion Agârbiceanu” şi a absolvit Liceul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2004, iar apoi a urmat Şcoala de Maiştri a Forţelor Navale din Constanţa. Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2006 şi a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu – celălalt militar care a decedat în misiune şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, aceştia pierzându-şi viaţa sub culorile Drapelului naţional. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Sperăm că vor fi ultimii combatanţi români, care au căzut pe câmpul de luptă din Afganistan. Dumnezeu să-i odihnească!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.