Turneu în Japonia pentru corul de copii ”Theotokos” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

corul-theotokos-alba-iuliaCorul de copii ”Theotokos” din Alba Iulia, coordonat de dirijorul Călin Bulac va reprezenta România la un turneu în Japonia, între 28 noiembrie și 8 decembrie. Vor participa 47 de persoane, coriști și instrumentiști care asigură acompaniamentul “live” al concertelor, toți îmbrăcați în costume populare, care vor susține șapte concerte, două dintre ele împreună cu un cor japonez, în orașele  Tokyo si Yokohama.

Părinții copiilor au achitat cate 550 euro (jumătate din suma totală). Diferența de bani s-a adunat din sponsorizări, iar cel mai important sprijin financiar a venit de la Guvernul României, în urma cererii adresate de către dirijorul corului, premierului Victor Ponta, in timpul vizitei de la Alba Iulia.

Cheltuielile se compun din biletele de avion (Lufthansa), autocar spre si dinspre aeroportul din Budapesta, cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele în Tokyo și autocar la dispoziția corului pe teritoriul Japoniei.

Repertoriul este format din colinde tradiționale românești, cântece patriotice (pentru Ziua Naționala), cântece de Crăciun din repertoriul internațional și trei piese in limba japoneza.

”Victor Ponta, înainte de a intra în sala Congresului național PSD organizat la Alba Iulia s-a întâlnit și cu domnul care coordonează Corul Theotokos, care au solicitat 89.446 lei. Vreau să vă spun că în hotărârea Guvernului de ieri, această sumă a fost alocată pentru cei 47 de copii care vor merge în Tokio și prin contribuția Guvernului”, a spus Ioan Dîrzu.

În organizare Corul a fost sprijinit de: Parohia Ortodoxa Romana din Tokyo, Parohia Ortodoxa Romana din Tokyo, Ambasada României din Tokyo, Societatea Japonia – Romania, condusa de D-na Akiko Igaya

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.