Turneul de șah pentru copii de la Simeria a fost câștigat de albaiulianul George Pleșa

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Micul șahist albaiulian George Pleșa, în vârstă de 9 ani, a obținut în weekend locul 1 la turneul de șah pentru copii de la Simeria. Turneul, desfășurat sub numele “Cupa Prieteniei”, a fost organizat de Clubul de Șah Deva.

Jucatorii au fost impartiti pe 3 sectiuni, juniorul albaiulian castigand sectiunea rezervata juniorilor sub 10 ani legitimati, la care au fost inscrisi 15 copii. George Plesa a castigat toate cele 5 partide jucate, devansandu-i in clasament pe Stefan Razvan Raducu 4 puncte si Isabela Dragichi 3,5 puncte. Nu este primul succes pentru George, acesta avand in palmares mai multe clasari pe locul 1 la turnee desfasurate la Cluj-Napoca, Turda si Alba Iulia, dar si participari regulate cu rezultate bune in competitiile seniorilor.

Luna iunie se anunta una plina de turnee pentru copiii albaiulieni care studiaza sahul sub indrumarea maestrului FIDE Marius Ceteras. In perioada 1-5 iunie la Cluj-Napoca va avea loc Festivalul International de Sah Lions, care va cuprinde 3 sectiuni pentru juniori legitimati, cu rundele programate sambata si duminica, si 6 sectiuni pentru juniori nelegitimati, programate intr-una din zilele din intervalul 1-5 iunie, in functie de varsta copiilor. Urmeaza un turneu de juniori la Sibiu in 10 iunie si Cupa Salina Turda in perioada 17-20 iunie pentru juniori legitimati, concursul pentru copii nelegitimati la cluburi fiind programat in 17 iunie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro