Un adult si doi minori din Alba Iulia, suspectați de SCHINGIUIREA animalelor și organizarea de LUPTE între câini, duși la poliție pentru audieri

Îndosariat în: Actualitate |

Poliţiştii din Alba Iulia au efectuat, în această dimineaţă, două percheziţii la domiciliile unor tineri din Alba Iulia, bănuiţi de organizarea de lupte de câini periculoşi şi de furt de câini.

La data de 03.02.2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat două percheziţii la domiciliile unor tineri de 15, 17 şi 19 ani, din municipiu, care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale” , „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „furt”.

Se pare că, în perioada 2016- ianuarie 2017, cei 3 tineri ar fi antrenat câini din rasele periculoase Amstaff şi Pitbull, neînregistrați sau declaraţi, conform prevederilor legale, pentru a le creşte gradul de agresivitate, folosindu-se de câini furaţi din curţi din municipiul Alba Iulia sau găsiţi pe stradă (fie câini fără stăpân, fie câini pierduţi).

Câinii astfel antrenaţi ar fi fost folosiţi la lupte, organizate în apropierea locuințelor tinerilor cercetaţi. Totodată, cei 3 tineri ar fi sustras câini de la locuinţele unor cetăţeni din Alba Iulia, iar ulterior îi restituiau proprietarilor contra unor sume de bani. Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit să recupereze 3 câini, doi dintre ei fiind predaţi proprietarilor.

Faţă de cei 3 tineri a fost întocmit dosar penal în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale”, „rănirea sau schingiuirea animalelor” , fapte prevăzute de Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor şi „furt”, faptă prevăzută de art. 228 alin 1 Cod Penal.

Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro