Un atelier în care se presupune că se manufacturau haine de firma contrafăcute descoperit de polițiști la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Astăzi, 20 martie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 3 percheziţii, la locaţii din Alba Iulia aparţinând unor persoane bănuite că ar fi contrafăcut articole vestimentare.

Astfel, poliţiştii au descoperit un atelier care funcţiona ilegal şi două locaţii unde, cele două persoane bănuite de contrafacerea hainelor, depozitau materialele folosite.

Poliţiştii  au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 750 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, respectiv treninguri, tricouri, pantaloni sport, căciuli şi peste 9.600 de abţibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci, aparatură şi materiale utilizate în activitatea infracțională dar şi suma de 9.000 de euro şi 8.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie 2018 – martie 2019, un bărbat şi o femeie din Alba Iulia ar fi confecţionat articole de îmbrăcăminte pe care le-ar fi inscripționat, fără drept, cu însemnele unor mărci cunoscute. Ulterior, articolele vestimentare ar fi fost comercializate, către diverşi clienţi, în condiţiile în care cei doi nu deţineau nicio formă de organizare economică.

O persoană a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde urmează să fie audiată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „contrafacere a unei mărci înregistrate” şi „punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată” , fapte prevăzute de art. 90 din Legea 94/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.