Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal pentru violare de domiciliu, lovire şi ameninţare

Îndosariat în: Actualitate |

jandarmi-amenda-alba-iuliaUn albaiulian care şi-a făcut singur dreptate va fi cercetat penal după ce a lovit şi a ameninţat cu moartea o vecină. Fapta a fost constatată de jandarmi, iar cercetările vor fi continuate de poliţişti.

Pornind de la unele divergenţe mai vechi, vineri, 9 ianuarie, în jurul orei 13.00, între două femei care locuiesc într-un bloc situat pe strada Gladiolelor, a izbucnit un conflict spontan, pe aleea din faţa imobilului. După consumarea faptei, fiecare s-a deplasat la domiciliu. Soţul uneia dintre ele, văzându-şi consoarta întorcându-se acasă plină de noroi şi cu urme de lovituri pe faţă, în loc să apeleze la ajutorul forţelor de ordine, s-a deplasat de urgenţă la apartamentul presupusei agresoare pentru a-i cere socoteală. Deoarece femeia nu i-a permis accesul în locuinţă, bărbatul a forţat uşa de la intrare şi, odată pătruns în casă, a lovit-o de mai multe ori pe vecină cu palma peste faţă şi a ameninţat-o cu moartea.

Anunţat prin apel la 112 de fiica în vârstă de 19 ani a victimei, care se afla în apartament împreună cu mama şi sora sa, un echipaj de jandarmerie a intervenit în foarte scurt timp, oprindu-l pe agresor şi prevenind apariţia unor fapte mult mai grave. Totodată a fost solicitată prezenţa unui echipaj de la ambulanţă, care i-a acordat victimei îngrijiri medicale.

Existând suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni precum tulburarea liniştii şi ordinii publice, violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe şi ameninţare, în cauză jandarmii au întocmit un proces verbal de constatare care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Recomandăm cetăţenilor să evite să încerce să-şi facă singuri dreptate deoarece aceasta, de cele mai multe ori, în loc să ducă la aplanarea situaţiilor tensionate, determină amplificarea acestora. Consecinţele legale pot fi de natură contravenţională sau, aşa cum am văzut în acest caz, chiar de natură penală. În acest sens, indicăm oamenilor ca, în situaţii tensionate, să solicite cu încredere ajutorul forţelor de ordine – cel mai facil fiind prin apel la 112 – şi îi asigurăm că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a-i sprijini în cel mai scurt timp”, transmite purtătorul de cuvânt al IJJ Alba, locotenent colonel Cosmin Jurcoveț.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.