Un ceas stradal având forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza la Marea Unire din 1918, inaugurat astăzi la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Un ceas stradal unicat, care omagiază aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a fost dăruit orașului Alba Iulia, astăzi, de către Club Rotary.

Construcția are structură metalică și forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza, fotograful Unirii, iar mecanismele beneficiază de antenă GPS, care permite reglaje automate la schimbarea orei, primăvara și toamna. De asemenea, ceasul este inscripționat cu logo-ul Rotary Club Alba Iulia District 2241.

”Confecționarea ceasului a durat 8 luni, fiind un ceas unicat, după proiectul și ideea clubului Rotary Alba Iulia. Ceasul este donat municipalității și este în forma unui aparat foto, asemănător cu cel al lui Samoilă Mârza, fotograful unirii, singurul care ne-a lasat mărturiile vizuale din timpul evenimentelor de la 1 Decembrie 1918”, a declarat Florin Mărginean, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Este al doilea ceas stradal digital pe care Rotary Club Alba Iulia l-a făcut cadou orașului, cu ocazia aniversării Centenarului. Primul a fost dăruit Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Peste 500 de rotarieni participă în aceste zile, alături de Rotary Club Alba Iulia, la evenimentele dedicate împlinii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, evenimente care se derulează în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, sub genericul ”Alba Iulia 100”.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.