Un grup de albaiulieni a organizat astăzi un Flash-mob împotriva eutanasierii în masă a câinilor fără stăpân

Îndosariat în: Actualitate |

arche-noah-alba-iuliaMai mulți albaiulieni inimoși s-au alăturat astăzi iubitorilor de animale care au organizat sâmbătă, 8 martie, în toată țara, acțiuni prin care să atragă atenția că eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân nu este o soluție acceptabilă pentru o țară care se vrea europeană și civilizată.

Aceștia au răspuns invitației Asociației Arche Noah Transilvania, noul ONG din Alba Iulia care militează pentru salvarea, sterilizarea și adopția câinilor fără stăpân, și s-au întâlnit în Piața Cetății.

Vedetele au fost, bineînțeles, câinii adoptați de la adăpostul primăriei sau de pe stradă, dar și stăpânii lor, care le poartă de grijă și arată, prin gestul lor, că au încredere că aceste animale se pot integra într-o familie.

Au mai fost prezenți și proprietari de câini de rasă care se implică în salvarea câinilor fără stăpân, dar și alți oameni cu suflet mare care, chiar dacă nu nu pot lua acasă un câine, fac tot posibilul să ajute, prin voluntariat, ca aceste animale să aibă o soartă mai bună.

Reamintim că în Alba Iulia, în ultimele 6 luni au fost eutanasiați peste 200 de câini iar în perioada 2001 – 2013, în total, peste 2.500. Cu toate acestea, pe străzile orașului continuă să își facă apariția alte animale. De aceea, Asociația Arche Noah și voluntarii împlicați în salvarea câinilor fără stăpân doresc să atragă atenția autorităților că nu eutanasierea, ci sancționarea drastică a celor care abandonează câini, sterilizarea câinilor și adoptarea lor sunt cele mai civilizate soluții pentru rezolvarea problemei.

Precizăm că până în prezent, deși legea o cere, administrația locală din Alba Iulia nu a demarat niciun program de promovare a adopțiilor și nici nu a stabilit modalitatea prin care se pot efectua adopții la distanță.

În perioada august 2013 – ianuarie 2014 la adăpostul de pe str. Rogozului (în apropiere de fabrica de porțelan Apulum) au fost revendicați 11 câini iar 10 câini au fost adoptați, exclusiv prin implicarea voluntarilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.