Un nou derby de Alba adjudecat de „alb-negrii”: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 2-0 (1-0)

Îndosariat în: Sport |

În acest sezon, pentru Unirea Alba Iulia disputele cu conjudețene reprezintă medicamentul perfect pentru depășirea momentelor de criză, “alb-negrii” făcând legea în disputele cu grupările din Alba.

Așa a fost și cu gruparea găldeană, în care uniriștii s-au scor 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Ionuț Grozav, fratele mai mare al internaționalului Gicu Grozav și Claudiu Oara, în prelunniri. A două victorie internă a turului pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care a făcut schimb de locuri cu adversara, ce venea după trei succes la rând.

“Alb-negrii” au deschis scorul în minutul 17, după reluarea cu capul a lui I. Grozav, la un corner executat de P. Păcurar. În prelungiri, în minutul 90+2, Cl. Oara, intrat în teren în actul secund a finalizat din apropiere la centrarea lui Al. Giurgiu.

• 1-0, MIN. 17: I. GROZAV a marcat cu capul, din 7 metri, sub bară, după un corner executat de P. Păcurar de pe partea stângă

• 2-0, MIN. 90+2: Cl. OARA a împins balonul în plasă din apropiere, la șutul centrare trimis de Al. Giurgiu

La reluare, prima acțiune notabilă, P. Păcurar (47), a cărui centrare nu a fost ajunsă de Vitinha, ce a încercat să reia cu capul. Al. Giurgiu (53) a tras de la distanță, iar D. Lupșan a respins, din plonjon, cu capul, în corner. Ratare mare a Industriei, Cioară a trimis pe lângă poarta goală (55), din 14 metri, la o minge lungă și o ezitare a portarului Sporea. P. Păcurar (58) a șutat mult peste transversalp, la centrarea lui Davidaș. Cl. Oara (73) a trimis mingea în plasă, gol anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 89, portarul Iancău a urcat în careul advers, libera lui Cioară fiind reluată alături de Haiduc.

Echipe de start:

Unirea: Sporea – F. Morar (84, L. Dan), Potopea, I. Grozav, Vitinha – Davidaș (88, Cr. Păcurar), Al. Giurgiu, Selagea, P. Păcurar – S. Mureșan (69. Cl. Oara), An. David (59, Tat); rezerve Căt. Suciu –   Goguța, Scrob. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Industria: Iancău – Fl. Schiau, Haiduc, S. Fulea, Boancă – D. Lupșan – Frențiu (62, Baghiu), Al. Costea, Cernea, Adam (74, Gergely) – Cioară; rezerve Lepădat –D. Sîrbu, Bedelean, Baghiu, D. Stoia, M. Cristea. Antrenor Paul Ciucă.

Avertismente: An. David (20), S. Mureșan (45) / Cioară (25), D. Lupșan (32)

Unirea Alba Iulia nu a pierdut în ediția anterioară în disputele cu conjudețenele, iar în acest sezon a înregistrat o remiză cu Metalurgistul Cugir și o victorie, 3-1 la Ocna Mureș, pe lângă duelul din Cupa României, cu Industria Galda. De altfel ultimul eșec de acest gen al „alb-negrilor” s-a înregistrat la Galda de Jos, în 18 martie 2017, scor 0-1, gol marcat de D. Lupșan.

Arbitri: V. Florescu, R. Ciuraru (ambii Sf. Gheorghe), Z. Biro (Belin) Observator V. Popa (Bistrița), Cr. Gîț (Deva).

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.