Un nou kitsch la Alba Iulia. După piramida din Piața Cetății au apărut si palmierii…

Îndosariat în: Actualitate |

palmieri-alba-iuliaDupă ce zona Cetăţii a fost „împodobită” cu tot felul de statui de tip roman, grecesc, clasic, cubist, modernist sau bronz este rândul palmierilor să-şi facă apariţia în Cetatea Alba Carolina, pentru că piramida din Piaţa Cetăţii nu oferă destul de multă culoare.

De unde vin banii? O parte din plantele exotice şi mediteraneene (40 la număr) sunt sponsorizare a firmei Sport Turism Constanţa, care a câştigat licitaţia pentru lotul 1 din Cetatea Alba Carolina (Şanţurile Cetăţii, Piaţeta, Parcul Unirii), iar restul de la administraţia locală.

În zilele următoare plante exotice vom mai găsi în Grădina Romană, pe lângă Statuia Obelisc, Şanţul de Nord al Cetăţii Alba Carolina şi în Piaţeta de lângă Sala Unirii.

Reprezentanţii Primăriei din Alba Iulia au spus că aceste plante “vor fi protejate de vremea rece din timpul iernii”, pentru ca banii să nu se ducă pe „apa sâmbetei”, şi vor reveni în Oraşul Marii Uniri, la fel ca şi păsările călătoare, în sezonul cald.

Este de precizat faptul că palmierul de lângă Hotel Cetate este de-a dreptul superb. Oare pe când vom avea ocazia să facem un tur al Cetății pe cămile ?

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.