Un nou marș de protest, astăzi la Alba Iulia, împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană

Îndosariat în: Actualitate |

protest-uniti-salvam-rosia-montana-alba-iulia-15-septembrie-2013În municipiul Alba Iulia s-a desfășurat astăzi, începând cu ora 17.00, un nou marș de protest împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană.

Marșul, căruia i s-au alăturat circa 200 de persoane, a pornit din fața cinematografului Dacia, a continuat pe Bd-ul Transilvaniei, strada Vasile Goldiș, Bd-ul Revoluției 1989, și va ajunge în final în Piața Cetății Alba Carolina unde este programat un concert de muzică live.

Sub motto-ul “Uniți Salvăm Roșia Montană”, protestarii au scandat slogane precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Nu mai stați la terasă, dacă vă pasă!” „Nu corporația face legislația!”, șamd.

Apelurile manifestanților nu au rămas însă fără un răspuns imediat. Mai mulți locatari ai blocurilor de pe BD-ul Transilvaniei au ieșit la balcoane cu steaguri tricolore și i-au încurajat pe protestatari să continue.

Acțiunea a fost organizată legal, având autorizație de la Primăria Alba Iulia și s-a desfășurat în mod pașnic.

Participanții la mitingul de protest urmează să ajungă în Piața Cetății unde la orele 19.00 este programat un concert de muzică  – “Cântăm pentru Roșia Montană”, în cadrul căruia vor susține reprezentații trupele Zadar, The Blue Corner, Non Profit și alți artiști locali uniți în același glas pentru Campania Salvați Roșia Montană.

Revendicările manifestanților sunt:

– Respingerea proiectului de lege cu privire la exploatarea minieră de la Roșia Montană și a acordului de mediu

– Includerea Roșiei Montane pe lista UNESCO

– Interzicerea cianurii în mineritul din România

– Demiterea inițiatorilor proiectului de lege

– Anularea deciziei de zonă “monoindustrială”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.