Unirea Principatelor Române sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

La Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, au fost desfășurate ieri, 23 ianuarie 2018, o serie de activități în cadrul proiectului de parteneriat educativ interdisciplinar „24 ianuarie – Unirea Principatelor Române” în colaborare cu Școala Gimnazială Avram Iancu Alba Iulia, dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul de parteneriat are ca scop cunoașterea și dezvoltarea valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale, respectiv însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859, precum și promovarea dialogului și comunicării între elevii și profesorii celor două școli implicate.

Elevii claselor gimnaziale, îndrumați de domnii profesori Mateica Daniela, Mureșan Roxana, director profesor Todoran Simona (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia), Roman Negoi Ioan Cristinel, Bucur Gabriel (Școala Gimnazială Avram Iancu Alba Iulia), au susținut prezentări Powerpoint despre personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, reformele acestuia și rolul lor în modernizarea statului român.

Sceneta tematică cu titlul „Cuza Vodă la sfat” prezentată de elevii clasei a V-a A de la LPS Alba Iulia, a transpus publicul în atmosfera efervescentă a adunărilor ad-hoc la care participau pentru prima dată și țăranii prin persoana lui Moș Ioan Roată, alături de marile personalități ale unirii, interpretate de elevi cu talent și patos.

Elevii au prezentat eseuri în care au evocat atât personalitatea lui Cuza, cât și ideea de patriotism. S-au recitat poezii, iar la final toti cei prezenți s-au prins într-o „horă a unirii” creându-se o atmosferă de înaltă simțire patriotică.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.